2024/04/29

 

KANDIDATAI IR POLITIKAVIMAS DARBO METU

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvoje 2024-ieji rinkimų metai. Kas dalyvaus Prezidento rinkimuose, jau paaiškėjo. Taip pat partijos apsisprendė, kokius kandidatus siūlyti į Europos Parlamento (EP) rinkimų sąrašą. Mąstoma, ir kas galėtų joms atstovauti vienmandatėse rinkimų apygardose, ką pasiūlyti į bendrą kandidatų sąrašą per Seimo rinkimus šių metų rudenį.

Ar tarp partijų kandidatų bus kupiškėnų?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Europinių aukštumų link

Tarp kandidatų į Europos Parlamentą yra ir dviejų Kupiškio politikų pavardės.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkė Eglė Blaževičienė sakė, kad jie į EP rinkimų sąrašą iškėlė vieno iš Seimo Pirmininko pavaduotojų Jono Jaručio kandidatūrą. Tam pritarė ir centrinė partijos vadovybė. Sąraše jis įrašytas dešimtu numeriu.

„Tikimės, kad šie rinkimai mums bus sėkmingi ir Kupiškis Briuselyje turės europarlamentarą“, – vylėsi pašnekovė.

Pasak jos, dėl kandidatų į Seimą rajono skyrius vienas nespręs. Su kitais skyriais artimiausiu metu bus ieškoma geriausio sprendimo. Kol kas nėra konkrečių sprendimų.

Lietuvos šeimų sąjūdžio ir Krikščionių sąjungos paskelbtame kandidatų sąraše EP rinkimams paskutiniu dvidešimtu numeriu įrašytas Julius Panka, Kupiškio ligoninės direktorius.

Jis sakė, kad dalyvauti šiuose rinkimuose pakvietė Krikščionių sąjungos vadovybė. Šios partijos skyriaus nėra Kupiškyje.

„Sutikau būti įrašytas paskutiniu tame sąraše. Taigi esu tik simbolinis dalyvis. Į Briuselį išvykti nesirengiu. Čia turiu užtektinai darbo“, – kalbėjo J. Panka.
Paklaustas, kodėl darbo metu, apie 9 val. ryto, feisbuke politikuoja, agituoja už savo partiją ir jos remiamą kandidatą į prezidentus, J. Panka to fakto nepaneigė, sakė, kad jo darbinis ir asmeninis telefonai visuomet įjungti ir po ranka.

Plačiau skaitykite balandžio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kupiskio kandidatai – Jarutis ir Panka ,tai neverti ,kad atstovautu LT europerlamente.

  • I EP tik siulyti asmenybes ne pagal sarasus.

  • Pankai dieną-naktį kovojo su hipiais 😀

  • Panka visada fb darbo metu špaguojasi.

    • Aha ir darbo metu tvarkosi ne su darbu susijusius reikalus. Užsiema visai kitais reikalais negu jo pareigybei reikalinga.

  • Europos parlamentas – dinozaurų kapinės. Sarašų priekyje užsipelnę partiečiai, kuriems mokami milžiniški pinigai kad jie geriau Lietuvoje nebesimakaluotų.
    Kupiškėnai šansų neturi.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video