2024/04/29

 

SENIAUSIA PASAULYJE GORILA ŠVENČIA GIMTADIENĮ

EPA-ELTA nuotrauka

Berlyno zoologijos sode gyvenanti, kaip manoma, seniausia pasaulio gorila šeštadienį minės savo 67-ąjį gimtadienį. Tačiau jau penktadienį Fatou sulaukė gimtadienio skanėstų: šakelių, lapų, salotų, vynuogių, bananų ir melionų.

Fatou gimtadienis iš tikrųjų yra kažkas ypatingo. Gorilos laisvėje gyvena iki 35 metų, o globojamos žmonių – iki 50-ies, pranešė Berlyno zoologijos sodas.

Gorilos patelė yra viena iš nedaugelio šio zoologijos sodo gyventojų, atkeliavusių čia iš laukinės gamtos. Ji Berlyne gyvena nuo 1959 m.

Tiksli gorilos gimimo data nėra žinoma. „Kai smarkiai apsvaigęs jūreivis vienoje užeigoje Prancūzijos Marselio mieste mažą gorilukę pasiūlė kaip atsikaitymo priemonę, ji aplinkiniais keliais pateko į Berlyno zoologijos sodą“, – sakoma pranešime. Tuomet spėta, kad Fatou yra maždaug dveji metai. Gorilos gimtadienį zoologijos sodas jai kelerius metus švenčia balandžio 13 d.

Fatou gyvena atskirame aptvare, tačiau bet kuriuo metu turi galimybę užmegzti kontaktą su kitomis penkiomis gorilomis. Vis dėlto, anot atstovės, ji laikosi atokiai.

Gorilos yra didžiausios ir sunkiausios žmogbeždžionės. Laukinėje gamtoje joms gresia išnykimas.

ELTA

EPA-ELTA nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video