2024/04/29

 

KUPIŠKIO VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE – SAVITARNOS SISTEMA

Balandžio pradžioje Kupiškio viešojoje bibliotekoje įdiegta savitarnos sistema. Tai galimybė skaitytojams knygas pasiimti ir grąžinti savarankiškai.

Naudotis savitarnos sistema paprasta, o kilus klausimams, bibliotekos darbuotojai visada pasirengę padėti ir pakonsultuoti. Įrenginys vienu kartu gali išduoti ar grąžinti iki penkių knygų. Norint leidinius pasiskolinti, reikės turėti skaitytojo pažymėjimą, o grąžinimui jis nebus reikalingas.

Ši paslauga naudinga ne tik skaitytojams, bet ir bibliotekininkams, kurie vietoje rutininių knygų išdavimo ir grąžinimo procedūrų gali skirti daugiau laiko konsultacijoms ir knygų rekomendacijoms.

Priėjęs prie įrenginio skaitytojas pirmiausia turi ekrane pasirinkti, kokį veiksmą jis nori atlikti (pasiimti ar grąžinti leidinius), tada po raudonai šviečiančiu spinduliu padėti savo skaitytojo bilietą (taip sistema identifikuos vartotoją), galiausiai, tiesiog padėjus ant įrenginio leidinius, jie bus akimirksniu nuskaitomi (išduodami ar grąžinami).

Skaitytojas taip pat galės atsispausdinti išduoties ar grąžinimo veiksmą patvirtinantį kvitą ir peržiūrėti asmeninę informaciją apie paimtus leidinius.

Savitarnos įrenginį rasite knygų erdvėje, pirmame aukšte.

Kupiškio viešosios bibliotekos inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video