2024/04/29

 

VALDAS TUTKUS BAIGĖ SAVO DALYVAVIMĄ PREZIDENTO RINKIMUOSE

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus antradienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateikė prašymą atšaukti jo pareiškinius dokumentus – kandidatas traukiasi iš prezidento rinkimų kovos.

„Balandžio 2 d., prieš pat darbo pabaigą, Vyriausioji rinkimų komisija gavo Valdo Tutkaus prašymą atšaukti jo pareiškinius dokumentus. Tokiu būdu V. Tutkus oficialiai baigė savo dalyvavimą 2024 m. Respublikos Prezidento rinkimuose“, – rašoma VRK pranešime.

Primename, kad praėjusią savaitę buvęs kariuomenės vadas VRK nepateikė minimalaus skaičiaus parašų, reikalingų kandidatuoti prezidento rinkimuose. V. Tutkus komisijai pristatė 5 bylas, deklaruodamas, kad jose yra surinkta 8783 balsavimo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašai.

Užbaigus popierinių parašų rinkimo lapų priėmimo procedūrą, ketvirtadienį buvo konstatuota, kad 17 valandos duomenimis, VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale už buvusį kariuomenės vadą elektroniniu būdu pasirašė 10 520 rinkėjų.

VRK pažymi, kad antradienis taip pat buvo paskutinė diena, kada kandidatuojantys asmenys galėjo persigalvoti ir pateikti prašymą dėl pareiškinių dokumentų atšaukimo.

Taip pat iki šios dienos pabaigos suspėjus atšaukti pareiškinius dokumentus, išlieka galimybė atgauti iš kandidato asmeninės sąskaitos sumokėtą 8 995 eurų rinkimų užstatą.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video