2024/04/27

 

BEVEIDIS KUPIŠKIS IR ORIENTACIJA Į VESTUVES

Kupiškio viešojoje bibliotekoje vyko Kupiškio rajono vietos veiklos grupės visuotinis ataskaitinis susirinkimas.

Kovo 27 dieną Kupiškio viešojoje bibliotekoje vyko Kupiškio rajono vietos veiklos grupės visuotinis ataskaitinis susirinkimas.

Čia aptarta rajono 2016–2023 m. integruota vietos plėtros strategija, pristatytos naujos Kupiškio rajono 2024–2029 m. vietos plėtros strategijos priemonės.

Mezgėsi diskusija apie būtinybę parengti rajono turizmo plėtros strategiją.

Jurga BANIONIENĖ

Apibendrino, kas padaryta

Neringa Čemerienė, Kupiškio rajono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos projektų administravimo vadovė, pirmiausia pristatė renginio dalyvius ir svečius: susirinkime dalyvavo Agnė Kanapeckaitė, eurointegracijos projektų konsultantė, Kauno technologijos universiteto docentas Jonas Damašius, broliai bitininkai Ignas ir Vilius Jackevičiai, rajono meras Algirdas Raslanas ir vicemeras Valdas Šateika.

Kupiškio viešojoje bibliotekoje vyko Kupiškio rajono vietos veiklos grupės visuotinis ataskaitinis susirinkimas.
Autorės nuotraukos

N. Čemerienė priminė, kad yra dvi organizacijos, Kupiškio rajono vietos veiklos grupė, kuriai pirmininkauja Paulius Pranckūnas, ir Kupiškio miesto vietos veiklos grupė, pirmininkaujama Vilijos Morkūnaitės.

„Tai dvi organizacijos, kurios rengia vietos plėtros strategijas ir gavo lėšų. Šio susitikimo tikslas – visus informuoti apie tas lėšas ir apie galimybes rengti paraiškas. Kvietimai prasidės šių metų pabaigoje“, – teigė vietos plėtros strategijos projektų administravimo vadovė.

Ji apibūdino Kupiškio rajono 2016–2023 m. integruotą vietos plėtros strategiją, kurios vizija – geriausia vieta ir aplinka gyventi ir realizuoti savo kūrybinį, intelektualinį, verslumo potencialą autentiškame ir vientisame etnokultūriniame regione. Ši strategija dar įgyvendinama, bus baigta 2025 metų pabaigoje. Jai skirta pinigų suma – 1 677 801,80 Eur.

„Kai 2015 m. rengėme strategiją, planavome surinkti 43 paraiškas, sukurti 23,20 darbo vietas. Surinkome 77 paraiškas, sukūrėme 28 darbo vietas. Šiandien turime neužbaigtus tris verslo projektus ir vieną projektą dar įgyvendinsime. Visa tai reikia suspėti padaryti iki 2025 m. birželio 30 dienos, kad šis fondas būtų uždarytas, nes nuo kitų metų liepos 1 d. atsidaro naujas fondas.

Nauja Kupiškio rajono 2024–2029 m. vietos plėtros strategija turi temą – socialinės atskirties mažinimas plečiant paslaugas poilsiautojui ir gyventojui. Kai ją rengėme, orientavomės į turizmą. Mes neturime pramonės, rajonas mažas, tad labai maža tikimybė, kad į jį ateitų gamybinis verslas. Pinigai irgi mažesni – 1 348 974,00 Eur, bet ir projekto trukmė trumpesnė – ketveri metai“, – tvirtino N. Čemerienė.

Apie priemones

Susirinkimo dalyviams ji plačiau papasakojo apie naujos Kupiškio rajono 2024–2029 m. vietos plėtros strategijos priemones.

Plačiau skaitykite kovo 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tos „Kupiškėnų vestuvės“ įdomios tik patiems kupiškėnams ir tai, nepykite, bet tokia tiesa, senjorams. Jaunimui jos visiškai dzin. Bus tik pinigų plovimas. O ir kulinarinis paveldas juoką kelia. Jūs rimtai tikite, kad pagrabinės bandelės ar „vienuolių“ žuvienė pritrauks turistus? Čia tik eilutė VTIC ataskaitoje, kad kažkas daroma. Žmonės ne to važiuotų arba pasiliktų Kupiškyje. Baseinas, pramogos, t.t. pramogos prie marių, įvairios edukacijos, sportinės varžybos…ir t.t. Sutinku, kad reklama yra būtina. Ir linkiu nepamiršti, kad užaugo kita karta, kurios interesai skiriasi nuo tėvų ir senelių interesų.

  • Sukurkit daugiau organizacijų, galėsite dar daugiau kalbėti ir mažiau daryti. Jei kalbėt apie turizmą, tai Kupiškis yra pavyzdys, kaip galima nieko nedaryti, kad apie jį niekas nežinotų. TIC išvis nežinau kam reikalingas, gal tas bobeles ten sėdinčias jau galima peleist, ar pakeist į dirbančias?

  • Tai kur konkrečiai tie pinigai panaudoti? Ar tik įsteigti nuosavi versliukai? Žmonės turėti žinoti išsamesnė informacija

  • O ar negalėtų Kupiškus pasižymėti suoliukų gatvėse gausa. Sunkiau vaikštantiems aktualu, norintiems susitikus paplepėti, irgi.

  • Svarbiausia kažką „dariti“ ir įsisavinti milijonus. O rezultatai paklausit? Px tie rezultatai. Nieks po 5 penkių metų neatsimins, ką kas svaigo ir pezėjo. Legalus pinigų vagimas čia.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video