2024/04/27

 

AURELIJUS VERYGA TRAUKIASI IŠ PREZIDENTO RINKIMŲ

Aurelijus Veryga. ELTOS nuotrauka

Penktadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą Igną Vėgėlę.

Pastarieji sprendimai priimti penktadienio popietę Babtuose vykusiame LVŽS tarybos posėdyje.

Kaip teigiama partijos išplatintame pranešime, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio nuomone, LVŽS privalo pasitraukti iš prezidento rinkimų, jeigu norima, kad gegužę vykstantis balsavimas baigtųsi „tradicinių vertybių ir tikrų darbų Lietuvai pergale“. Jo teigimu, „valsteičių“ taryba įvertino ir viešosios nuomonės apklausų duomenis, kuriuose LVŽS rėmėjų balsai pasiskirsto tarp A. Verygos, I. Vėgėlės ir Gitano Nausėdos.

„Gerbiame rinkėjų pasirinkimą ir suprantame, jog situacija klostosi taip, kad konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė nepateks į antrą turą, jei Ignas Vėgėlė surinks pakankamai balsų. Todėl būtinas Aurelijaus Verygos pasitraukimas iš rinkimų kampanijos“, – teigia R. Karbauskis, ragindamas ir kitus tradicines vertybes atstovaujančius pretendentus atsiimti savo kandidatūras.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

Politikai sutartinai teigė, kad susitikime buvo aptartos Lietuvos politinės aktualijos ir problemos, taip pat juos vienijantys vertybiniai klausimai.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Per Kupiškio tv-labai daug akmenų iš Verygos į konservatorių pusę…na ir gerai, kad pasitraukė…žiūriu-su Vaitkum panašūs požiūriai..Kupiškyje nuvažiavo paagituoti balsuotojus rinkti kairiuosius…nors ir taip kupiškėnai kairiųjų pažiūrų

  • Jų kryptį visada ištiesta Lenino ranka rodė …. Su Šv. Velykom draugai!

  • O buvau apie valstiečius geresnės nuomonės. O dabar žada remt tą vatniką žuvį. Praradot dar vieną savo rinkėją.

    • Rems nors ir patį velnią, kad tik arčiau valdžios.

      • Valstiečiai tokie pat šeimamaršiniai,nieko čia naujo..

    • Juk valstiečiai visada rodė kryptį į rusiją.

    • kokia dar gali būti nuomonė apie juos,juk jie visur kardinaliai nusišneka,lenda visur, nori, kad juos matytų ,net ir vaikus kiša į soc tinklus.tik džiaukimės ,kad atsitokėjom ir nepasirinkom blondinkos juk matėme koks begalinis šturmas buvo prieš rinkimus,jau žmonės nebegalėjo ir naktimis jų atsiginti

      • Blondinė ne blondinė, vertint žmogų pagal plaukų spalvą yra žema. Kitas dalykas, visa valstiečių politika rodo aiškią paramą rusijai. Paskutinis vinis į jų karstą bus parama vatnikui Vėgelei. Artimiausi jo kompanijos dalyviai pabėga, o valstiečiai lenda ir tepasi rusisku šūdu. Linkiu valstiečiam žlugt kuo greičiau.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video