2024/04/27

 

KAIP IŠSIRINKTI TINKAMUS GARAŽO VARTUS?

Garažas yra ne tik naudinga vieta, bet ir atlieka svarbų vaidmenį pastato išorėje. Garažo vartai visų pirma turi būti patvarūs, lengvai naudojami ir atitikti viso namo išvaizdą. Taigi kokie garažo vartai bus geriausias sprendimas?

Segmentiniai garažo vartai

Dėl plataus garažo vartų asortimento išsirinkti tinkamus vartus yra nemenkas iššūkis. Šiuo metu populiariausi yra segmentiniai vartai, pasižymintys modernia technologija ir kartu tradicine išvaizda. Daugiau informacijos apie juos rasite: dextera.lt. Į viršų atsiveriantys segmentiniai vartai gaminami iš segmentų, kurie tarpusavyje sujungiami specialiais vyriais ir tvirtinami sandarikliais. Atidarius vartus konstrukcija pasislepia po lubomis, todėl sutaupoma daug vietos. Segmentiniai garažo vartai išsiskiria aukšta šilumos ir garso izoliacija, saugumu ir paprastu valdymu.

Kokius garažo vartus vertėtų rinktis ir į ką atkreipti dėmesį?

  • Garažo vieta. Atskirame garaže puikiai veikia visų tipų vartai, tarp jų ir pigiausias varstomas variantas, kuriame galima papildomai įrengti efektyvias mechanines apsaugos priemones – varžtus ir pakabinamas spynas.
  • Investicijų biudžetas. Už patį ribotą biudžetą rinka siūlo tradicinius varstomus garažo vartus; ritininiai arba segmentiniai vartai yra daug brangesni.
  • Garažo izoliacija. Prie namo prijungtame ir šildomame garaže bei pasyviame arba energetiškai efektyviame pastate geriausiai tiks sekcinis variantas su gera šilumos izoliacija. Tokie vartai taip pat gerai veikia per šalčius.
  • Galimybė automatizuoti. Jei vartų automatika yra prioritetas, geriausia rinktis segmentinius vartus. Jų automatika yra pažangi ir gali būti prijungta, pavyzdžiui, prie išmaniojo namo sistemos.
  • Lengva montuoti. Segmentinius vartus galima sumontuoti beveik nepriklausomai nuo techninių sąlygų. Atverčiamoms ir varstomosioms durims reikia daugiau vietos.
  • Garažo vartų estetika. Kiekvienas iš minėtų vartų yra įvairių estetinių variantų, tačiau ypač minimalistiniai, elegantiški segmentiniai vartai puikiai dera su modernia konstrukcija.

Natūralu, kad garažo vartai taip pat turi atitikti lūkesčius dėl saugumo ir ilgaamžiškumo lygio, tačiau verta atkreipti dėmesį į pačią pavarą – ji turėtų turėti reguliuojamos pavaros, kliūčių aptikimo ir užrakinimo (arba bendradarbiauti su fotoelementais) bei automatinio užrakinimo funkciją ir turėti rankinio valdymo sistemą elektros energijos tiekimo nutraukimo atveju. Taip pat labai svarbu tiksliai suderinti įrangos galią su vartų svoriu.

„SEOvoras“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.309

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video