2024/04/27

 

TAIKOS KVAPAS

Autorės nuotrauka
Banguolė Aleknienė-Andrijauskė,
žurnalistė

Pastaruoju metu tarp suintensyvėjusių kalbų apie karą, šalies gynybą, saugumą, apie priedangas, jei prasidėtų oro atakos, susišaudymai, apie gyventojų parengtį tokiems atvejams yra ir visai kitokio pobūdžio naujienų. Jos nuteikia pozityviai ir tarsi ramina, kad viskas bus gerai. Gyvenimas eina į priekį ne regreso, bet progreso link.

Kupiškyje pradedama naujo prekybos centro statyba. Kai kas stebisi ir klausia, ar mums to reikia, ar ne per daug prekybos centrų turime. Reikia ar nereikia, šį kartą sprendė privatus verslas, sklypo savininkas.

Ankstesnių metų statistikos duomenys rodė, kad Kupiškio rajonas pirmauja gal ir visoje šalyje prekybiniu plotu, tenkančiu vienam gyventojui. Atsiradus dar vienam prekybos centrui tikrai bus pasiekti visi šios vietos rekordai. Žinoma, jei dėl to nebankrutuos nė vienas iš šiandien veikiančių prekybos centrų.

Naujo prekybos centro statyba rodo, kad kupiškėnų perkamoji galia nebloga. Be to, gal pas mus užsuka daugiau žmonių iš kitur, pavyzdžiui, papramogauti baseine. Vasarą gal daugiau turistų pritraukia įvairūs renginiai, verti dėmesio pramogų ir pažintiniai objektai.

Reikia manyti, kad investuotojai į naują prekybos centrą gerai ištyrinėjo rinkos potencialą priimdami sprendimą statyti dar vieną prekybos centrą Kupiškyje. Prisiminkime, kad prieš kažkiek metų jie buvo atsisakę šio žingsnio turimame sklype.

Statyti – ne griauti. Tai kvepia taika ir geresniu gyvenimu. Tiesa, gretimų daugiabučių namų gyventojau buvo apsipratę, kad priešais jų langus žaliuoja didelė pieva, kad tos pievos prieigose nuo kalniuko čiuožinėja vaikai. Dabar jie baiminasi galimo triukšmo pastačius prekybos centrą. Reikia tikėti, kad šie nuogąstavimai neišsipildys šimtu procentų.

Taika kvepia ir Savivaldybės paskelbtas reikalingų rajonui specialybių sąrašas. Pasirodo, kad reikia ne tik gydytojų ar kitokių medicinos, sveikatos specialistų, bet ir įvairių dalykų mokytojų, inžinierių, net policininko.

Ar atsilieps kas nors į šį poreikį, nežinia. Darbo užmokestis, būsto ir kiti dalykai apsisprendžiant yra labai svarbūs.

Antra vertus, kai kas vis traukia dainelę, kad Kupiškyje gera, bet nėra darbų. Bent artimiausiu metu naujam prekybos centrui reikės darbuotojų. Iki šiol yra laisvų etatų ir rajono Savivaldybėje, ir kitose įstaigose. Kodėl kai kurios darbo vietos metų metus lieka neužimtos? Gal stinga išsilavinusių žmonių?

Jei dejuoji, kad nėra kur Kupiškyje dirbti, tai gal reikėtų pamąstyti, ką moki dirbti, ką išmanai. Jei nemoki ir neišmanai, mokykis. Žinoma, lengva pasakyti, bet sunku padaryti.

Pavasario saulė, giedras ir taikus dangus gali kiekvieną įkvėpti naujiems pozityviems pokyčiams. Viskas įmanoma.

Daugeliui ir kalbos apie būsimą Ukrainos atstatymą, net kai kur ir vykdomi tokie darbai, kai vyksta karas, atrodo kaip didžiausia nesąmonė. Bet tai yra pozityvo, optimizmo pavyzdžiai. Sakoma, kaip nusiteiksi, taip ir bus. Mintys materializuojasi.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video