2024/04/27

 

KŪRYBINIŲ IDĖJŲ ĮGYVENDINIMUI – FINANSINĖ INJEKCIJA

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuvos kultūros taryba skyrė finansavimą 2024 m. „Tolygios kultūrinės raidos“ programai. Finansuoti 485 kultūros ir meno projektai dešimtyje apskričių, jiems skirta daugiau kaip 3,3 mln. eurų.

Kokios Kupiškio rajono kultūros įstaigos šiemet gaus finansavimą sumanytiems kultūros projektams įgyvendinti?

Jurga BANIONIENĖ

Dėmesys – teatro menui ir choriniam dainavimui

Panevėžio apskrityje finansuoti 57 projektai, paskirstyta daugiau kaip 330 tūkst. eurų. Panevėžio apskrities regioninės kultūros tarybos atstovų teigimu, nors vyrauja tradiciniai, kasmetiniai renginiai ir veiklos, bet tikimasi, kad finansuojami projektai išryškins šios apskrities kultūrinę tapatybę – stiprias mėgėjų teatro tradicijas, jaunimo ir vaikų varinių pučiamųjų orkestrų gausą ir aukštus jų pasiekimus, etninę regiono savastį pristatančius tautodailės, folkloro festivalių, etnokultūrinių mokymų, amatų dienų, plenerų ir leidybos projektus.

Šiemet vyksta tik vienas „Tolygios kultūrinės raidos“ finansavimo etapas, o 2025 m. skirtą konkursą planuojama skelbti šių metų rugsėjį. 

Kupiškio kultūros centro kultūrinės veiklos seniūnijose skyriaus vedėja, laikinai einanti direktoriaus pareigas, Inga Dovydėnienė pasakojo, kad Lietuvos kultūros tarybai buvo teikti penki projektai, trims skirtas finansavimas.

„Labai džiaugiamės, kad skirtas finansavimas, 6 tūkst. eurų Unės Babickaitės Lietuvos profesionaliųjų teatrų festivaliui. Šio projekto vadovas – režisierius Gedmantas Juozėnas. Tai išskirtinis projektas, siekiantis užtikrinti ilgalaikį projektinį bendradarbiavimą su Lietuvos profesionaliais teatrais, vykdyti profesionalaus teatro meno sklaidą Kupiškio mieste ir rajone, skatinti gyventojus domėtis profesionaliuoju teatru ir didinti jo prieinamumą, kartu ugdyti provincijos žiūrovų meninį skonį, teatro meno supratimo kompetencijas. 

Kadangi U. Babickaitė – iškili Kupiškio krašto asmenybė, siekiame, kad jos paliktas paveldas būtų prisimintas ir pristatytas žiūrovams. 

Festivalis vyks kovo 25–27 dienomis. Laukia ne tik spektakliai, bet ir bus organizuotas seminaras, skatinantis ir ugdantis teatro meno kompetencijas“, – kalbėjo I. Dovydėnienė. 

Plačiau skaitykite kovo 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video