2024/07/27

 

SPORTUOTI DRAUGE – DAUG SMAGIAU

Lukonietes moteris subūrė sportas. Romos Baronaitės nuotraukos

Tą gali patvirtinti lukonietės moterys. Suburtos aktyvios Lukonių kaimo gyventojos Romos Baronaitės, nuo rudens jos du kartus per savaitę renkasi į Lukonių bibliotekos salę ir kartu sportuoja.

Jurga BANIONIENĖ

Motyvacija didesnė

Aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti, sveikatinimu užsiimanti Roma pagalvojo, kad draugėn susibūrus sportuoti būtų daug smagiau nei vienai namuose, ir tai pasiūlė kaimo moterims.

„Paklausiau vienos, kitos, sutiko. Seniau, prieš kelerius metus, irgi sportuodavome. Visos su dideliu noru vėl pradėjome rinktis, nes yra skirtumas, kai sportuoji vienas ir kai bendrame būryje“, – kalbėjo R. Baronaitė.

Atsirado 11 norinčių sportuoti moterų. Nuo rudens jos kiekvieną savaitę, antradieniais ir ketvirtadieniais, renkasi į vienintelį kaime likusį kultūros židinį – bibliotekos salę. Bibliotekininkė Loreta Aleksiejūnienė mielai sutiko moteris čia įleisti, parūpina joms ir kompiuterį.

L. Aleksiejūnienė šį moterų susibūrimą pavadino sveikatingumo klubu prie Lukonių bibliotekos.

Roma pasakojo, kad moterys sportuoja nuotoliniu būdu, tokią galimybę siūlo „Fitzona“ ir kineziterapeutė Justina Barzevičienė. Patogu, kad nereikia specialiai važiuoti į sporto klubą, užtenka įsijungti kompiuterį ir kartu mankštintis. Žinoma, ir motyvacija tuomet daug didesnė.

Plačiau skaitykite kovo 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Šaunuolės Jūs

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video