2024/04/27

 

PREZIDENTAS: SMULKAUS IR VIDUTINIO VERSLO KLESTĖJIMUI PADĖTŲ VERSLO OMBUDSMENAS

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ Robertas Dačkus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Kupiškyje dalyvavo savo inicijuotoje diskusijoje su Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos nariais bei Kupiškio verslo atstovais, taip pat susitiko su Kupiškio moksleiviais, kuriančiais verslumo idėjas.

Diskusijoje „Smulkaus ir vidutinio verslo padėtis bei perspektyvos“ šalies vadovas pabrėžė, kad smulkus ir vidutinis verslas (SVV) yra itin svarbus šalies ekonomikai ir apima beveik visas Lietuvoje veikiančias įmones, kuriose dirba trys ketvirtadaliai šalies darbuotojų, sukuriama du trečdaliai Lietuvos BVP.

„Smulkus ir vidutinis verslas yra lankstus ir sugeba operatyviai prisitaikyti prie besikeičiančių rinkos sąlygų, taip pat skatina konkurencingumą, kas yra vienas iš pagrindinių laisvos rinkos veikimo principų. Tad tokių įmonių klestėjimas kuria didelę pridėtinę vertę visai valstybei“, – teigė Prezidentas.

Susitikimo metu aptarti SVV įmonėms kylantys iššūkiai, kurie atsiranda dėl įvairių permainų tiek vietos, tiek tarptautinėje politikoje ir ekonomikoje.

„Kad padėtume SVV klestėti, turime nuolatos išlikti aktyvūs tobulindami šalies ekonominę politiką“, – kalbėjo Prezidentas.

Susitikimo metu aptartos priemonės, kurios galėtų padėti SVV įmonėms spręsti problemas.

„Jau daugiau nei 15 metų girdime, kad smulkiojo verslo atstovai ombudsmeną matytų kaip rimtą pagalbininką. Ombudsmenas galėtų tirti SVV skundus dėl tam tikrų institucijų, kitų įmonių veiksmų, taip pat padėtų užtikrinti, kad verslo sąlygos nebūtų ribojamos, leistų mažoms įmonėms išlikti lygiavertėmis ginčuose su gerokai didesniais subjektais. Toks sprendimas atitiktų tarptautinę praktiką ir gerovės valstybės kryptį“, – sakė šalies vadovas.

Susitikime skirta dėmesio SVV įmonių finansavimui ir su juo susijusiems iššūkiams, PNPD iniciatyvai, kuria Prezidentas siūlo Seimui svarstyti Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus, skirtus daugiau paremti tiek pagal darbo sutartis, tiek ir savarankiškai dirbančias ir vaikus auginančias šeimas, sumažinti šeimų pajamų apmokestinimą ir padidinti vaikus auginančiųjų pajamas. Aptarti trumpųjų maisto tiekimo grandinių klausimai.

„Viena iš svarbių krypčių, apimančių šeimos verslų plėtrą, regionų ekonomikos gyvybingumą ir tvarumą – trumpųjų maisto tiekimo grandinių vystymas. Galime pasidžiaugti, kad Regionų forume Prezidentūroje ir kituose formatuose aptartos idėjos vis plačiau persikelia į realią ekonomiką“, – sakė Prezidentas.

Susitikimo pabaigoje prie diskusijos prisijungė keturios mokinių komandos, kurios pristatė verslo idėjas, pripažintas geriausiomis Kupiškio verslumo konkurse, kuruojamame Kupiškio verslo asociacijos „Verslumo raktas“.

Prezidento komunikacijos grupė

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Idomu, ar to zodzio naudotojas zino jo reiksme? Ar tik nori pasirodyti pries paprastus zmones–labai,labai gudrus?

  • SVV ombudsmenas – kas čia per š…? Teisė, teisėsauga, teismai, STT, FNTT, prokuratūra, VSD ir eilė kitų teroro (soryy, teisingumo) organizacijų neturi Ombudsmeno, o čia superduper iniciatyva?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video