2024/04/28

 

PIRMOJI PONIA KUPIŠKYJE: AKTYVIOS BENDRUOMENĖS VISUS KELIA NAUJAM GYVENIMUI

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį Kupiškio rajone domėjosi vietos bendruomenių ir senjorų veiklomis.

Susitikimas su Antašavos parapijos senjorais ir bendruomene vyko pernai restauruotoje Antašavos dvaro sodybos klebonijoje – XIX a. pradžios klasicizmo stiliaus pastate, kurį suprojektavo iš Kupiškio krašto kilusio garsaus architekto Lauryno Gucevičiaus mokinys Mykolas Angelas Šulcas. Čia antašaviečiai aktyviai vykdo įvairias bendruomenines veiklas ir pažintines programas.

„Esate tas kultūrinis Lietuvos žiedas, kuris per amžius nešė ir saugojo istorinę atmintį, o dabar perduoda ją jaunajai kartai. Savo iniciatyva ir pastangomis keliate šios vietos dvasią ir miestelį naujam gyvenimui. Tokiuose susitikimuose aiškiai matau, kad Lietuva yra gyva ir stipri“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pakvietė Antašavos bendruomenę jungtis prie Lietuvos Respublikos Prezidento inicijuotos ir globojamos „Lietuvos galios“ platformos, kuri aktyviems žmonėms ir organizacijoms padeda augti, jungtis, garsėti visoje šalyje ir už jos ribų.

Susitikime su Kupiškio Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) bendruomene pirmajai poniai pristatyti pagrindiniai įstaigos fakultetai: užsienio kalbų, informacinių technologijų, muzikos, istorijos, literatūros ir poezijos, meninės saviraiškos, psichologijos, sveikatos, turizmo ir fizinio lavinimo. Universitete taip pat veikia ansamblis, lankytojai aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose, lankosi muziejuose, amatų centruose ir kitur.

„Labai noriu padėkoti Jums, kad mokotės, dalyvaujate, buriatės, dalinatės savo laiku ir žiniomis su kitais, rūpinatės savimi. TAU bendruomenių giedra, optimizmas ir įvairiapusiškumas išties pakylėja, nenustoja stebinti bei džiuginti“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, TAU veikla yra didžiulis postūmis žmonėms išeiti iš „patogiosios zonos“ ir atrasti save iš naujo, todėl tokios organizacijos, sugrąžinančios į bendruomenės socialinį gyvenimą garbaus amžiaus žmones, labai reikalingos.

Prezidento komunikacijos grupė

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vinui ir dar puchui , jau tik nekiškite čia TS , ieškokite kitų tūpčiojančių

  • Prezidentui ir Poniai visi šypsojosi, linkčiojo, o dabar loja – tipiškai TS-iška. Juk Partijos kandidatas (-ė) kitas (-a)…

    • Nereik būt visiškam idiotui, kad suprastum, kad čia tik balsų rinkimas ir reklama prieš rinkimus. Kitur jau sunkiai ras darbą, nes atsiskleidė visų savo grožiu. Stengiasi žmogus

  • Dana,jūs labai taikliai apibudinote jo viesnage Kupiškyje,

  • Nėra kada po susitikimus lakstyti dirbantiems.

  • Nuotraukose nei vieno jaunesnio nei 50 metų.
    Nes jaunesniems neįdomi nei pirmoji ponia, nei pirmosios pirmasis, kuriam iki viešnagės neįdomu buvo kas tas Kupiškis ir kur jis yra.

    • Gal ir įdomu, tik jaunesni laiko neturi reikia dirbti.

  • Kokio velnio Nausėda atvažiavo balsų pasirinkti,gal nei karto nėra būvis Kupiški ,ne gerovės o vagiu valstybė ir tremtiniu į užsienį dėl savo šalies nieko gero nepadarė

    • Taikliai apibudinote jo viešnagė Kupiskyje,

      • Visur tikra pokazucha daugiau nieko,iš tuščio į kiaurą,tai tiek ir naudos.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video