2024/04/28

 

A. NAVALNO BENDRAŽYGIAI PRANEŠĖ, KAD NEGALI RASTI SALĖS VIEŠAM ATSISVEIKINIMUI

EPA-ELTA nuotrauka

Kol kas nepavyksta rasti patalpų atsisveikinimui su Aleksejumi Navalnu, antradienį pranešė kalėjime mirusio Rusijos opozicijos politiko spaudos sekretorė Kira Jarmyš.

Socialiniame tinkle „X“ ji rašė, kad A. Navalno bendražygiai apskambino daugumą privačių ir valstybinių laidojimo agentūrų, šarvojimo salių ir komercinių renginių vietų.

„Kai kurie sakė, kad patalpos užimtos. Kai kurie atsisakydavo jas išnuomoti vos paminėjus Navalno pavardę. Vienoje vietoje mums buvo tiesiai pasakyta, kad laidotuvių biurams uždrausta su mumis dirbti“, – rašė K. Jarmyš.

K. Jarmyš pirmadienį pranešė, kad A. Navalno bendražygiai ieško patalpos viešam atsisveikinimui su politiku, kurį planuojama surengti „šios darbo savaitės pabaigoje“. Ji paragino tuos, kurie turi tinkamą patalpą, susisiekti su politiko bendražygiais. Per pastarąją parą, iki antradienio, patalpa taip ir nebuvo rasta, rašė ji.

Vasario 16 dieną Rusijos federalinės bausmių vykdymo tarnybos Jamalo-Nencų autonominės apygardos valdyba pranešė, kad A. Navalnas mirė kolonijoje „Poliarinis vilkas“.

Politiko kūnas jo motinai Liudmilai Navalnajai buvo perduotas tik po devynių dienų.

L. Navalnaja sakė, kad iš jos buvo reikalaujama palaidoti sūnų slapta ir be viešo atsisveikinimo, tačiau ji atsisakė vykdyti šiuos reikalavimus.

Tikimasi, kad A. Navalnas bus palaidotas kuriose nors Maskvos kapinėse, tačiau nei laidotuvių vieta, nei data kol kas nepaskelbtos.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video