2024/04/28

 

LINIJINIAI ŠOKIAI IR ŽYGIAI SENJORAMS

Lininijiniai šokiai žavi daugelį žmonių. Nuotrauka iš Irinos Bubnovos asmeninio albumo

Aktyvus gyvenimo būdas svarbu visais žmogaus gyvenimo tarpsniais. Tik norėk pajudėti, raumenis pamiklinti, kūno lankstumą padidinti.

Neužsisėdėti namuose ypač reikia vyresnio amžiaus žmonėms. Kupiškyje pastaruoju metu jiems nestinga įvairios mankštos. Vieni senjorai pamėgo vandens procedūras ir mankštą baseine, kitiems labiau prie širdies mankšta sausumoje. Rodos, ką čia naujo besugalvosi.

Bet sugalvojama – senjorai kviečiami į linijinių šokių užsiėmimus, kuriuos pasirengusi vesti Irina Bubnova. Be to, siūlomos ir kitokios aktyvaus laisvalaikio formos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Gali šokti kiekvienas

I. Bubnovos pavardė kupiškėnams pirmiausia asocijuojasi su sportinių šokių kolektyvu „Amrita“.

Šiandien garsioji šokių vadovė mėgaujasi į užtarnautą poilsį išėjusio žmogaus laisve. Tapo Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto klausytoja. Bet šitiek metų praleidus aktyviai jai ir toliau nesinori sėdėti namuose be širdžiai mielo užsiėmimo – šokių.

„Sugalvojau moteris pakviesti į linijinių šokių užsiėmimus vieną kartą per savaitę Kupiškio baseino salytėje. Šie užsiėmimai bus trečiadieniais 11 val. Tie žmonės, kurie turi baseino abonementus ir čia praleidžia tris valandas, gal ras laiko apsilankyti ir mano vedamuose užsiėmimuose“, – išsakė savo nuomonę I. Bubnova.

Pasak jos, linijiniai šokiai Kupiškyje ne naujiena. Ji pati vadovavo tokiam kolektyvui pavadinimu „Sidabrinė ledi“. Dabar šio kolektyvo vadovas yra Nikita Zimin.

Paklausta, ar kiekvienas žmogus gali šokti linijinius šokius, I. Bubnova atsakė, kad ji kviečia šokti visus. Amžius ne riba, bet labiau apeliuoja į senjorus, turinčius daugiau laiko. Nesvarbu, ar žmogus visiškai sveikas, ar turi kokių nors fizinių negalavimų. Pajudėti visiems išeis į naudą.

Plačiau skaitykite vasario 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nesuprantu ką veikė žmogus per gyvenimą, jei senatvėje reikia žaidimus ieškoti bandom susiėjus.

  • Nuobodybė…

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video