2024/04/28

 

KAIP PRIŽIŪRĖTI PLEDĄ, KAD JIS TARNAUTŲ ILGAI?

Kalbant apie pledus, norint, jog jie tarnautų jums kuo ilgiau, juos reikia pirkti iš patikimų ir gerus atsiliepimus turinčių parduotuvių. Pavyzdžiui, kokybiškus pledus galite įsigyti internetu ir specializuotose parduotuvėse. Taip pat labai svarbus aspektas yra ir pledo priežiūra. Norint išlaikyti jo kokybę ir ilgaamžiškumą, labai svarbu pasirinkti tinkamą valymo būdą. Nors skalbimas mašinoje gali atrodyti kaip paprasčiausias pasirinkimas, jis gali būti netinkamas subtiliems pledo pluoštams, todėl laikui bėgant jis praranda savo minkštumą ir formą. Kita vertus, rankų plovimas yra švelnesnė alternatyva, leidžianti geriau kontroliuoti valymo procesą. Norėdami skalbti pledą rankomis, pripilkite į skalbimo indą ar vonią drungno vandens ir švelnaus ploviklio ir keletą minučių švelniai patrinkite audinį. Kruopščiai nuplaukite vėsiu vandeniu ir švelniai išspauskite vandens perteklių, negręždami ir nesukdami audinio. Žinoma, visada jums gali pagelbėti plovimo paslaugas teikiančios įmonės ir jums nereikės vargti patiems. Tokias paslaugas gali užsisakyti internetu.

Tinkamai parinktas skalbiklis ir temperatūra taip pat yra labai svarbūs norint išlaikyti pledo kokybę. Dėl šiurkščių skalbimo priemonių ir aukštos temperatūros audinys gali susitraukti, išblukti arba prarasti minkštumą. Geriausia naudoti švelnų skalbiklį, specialiai sukurtą gležniems audiniams, o pledą skalbti vėsiame arba drungname vandenyje. Nenaudokite baliklių ar audinių minkštiklių, nes jie taip pat gali pažeisti pledo pluoštus. Jei nesate tikri, kokį skalbiklį geriausia naudoti susisiekite su gamintoju dėl rekomendacijų.

Džiovinimo būdai yra vienodai svarbūs prižiūrint pledą. Venkite naudoti džiovyklę, nes dėl didelio karščio audinys gali susitraukti arba prarasti formą. Vietoj to, padėkite pledą ant švaraus, sauso rankšluosčio ir švelniai susukite, kad pašalintumėte vandens perteklių. Tada padėkite pledą ant džiovinimo stovo arba švaraus paviršiaus, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ar šilumos šaltinių. Tinkamai valant ir džiovinant, pledas gali išlaikyti savo kokybę ir grožį daugelį metų.

Tinkamas laikymas yra labai svarbus norint išlaikyti pledo ilgaamžiškumą. Kad nesusiraukšlėtų ir nesugadintumėte, pledą rekomenduojama tvarkingai sulankstyti ir laikyti vėsioje, sausoje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Norėdami gauti geriausius rezultatus, apsvarstykite galimybę pledą laikyti medvilniniame arba lininiame maišelyje, kuris leis audiniui kvėpuoti ir apsaugo jį nuo dulkių ir kitų galimų pažeidimų šaltinių. Nelaikykite pledo plastikiniuose maišeliuose ar talpyklose, nes jie gali sulaikyti drėgmę ir sukelti pelėsių arba pakeisti spalvą.

Saulės šviesos ir šilumos poveikis laikui bėgant taip pat gali padaryti didelę žalą pledui. Siekiant apsaugoti audinį nuo blukimo ar spalvos pasikeitimo, geriausia vengti ilgalaikio tiesioginių saulės spindulių ar aukštos temperatūros poveikio. Jei įmanoma, pledą laikykite vėsioje ir tamsesnėje vietoje. Naudodami pledą lauke, apsvarstykite galimybę naudoti apsauginį dangtelį arba skėtį, kad apsaugotumėte jį nuo saulės spindulių.

„Seospiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.195

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video