2024/07/26

 

NAUJOMS BIBLIOTEKŲ KNYGOMS SKIRIAMŲ LĖŠŲ PER MAŽAI

Be Kultūros ministerijos skiriamo valstybės biudžeto finansavimo naujiems leidiniams, prie jų įsigijimo finansiškai prisideda ir savivaldybės. Savivaldybėms rekomenduojama artimiausiais metais išlaikyti ir pagal galimybes didinti periodiniams leidiniams skiriamo finansavimo lėšų apimtis. Taip šalies gyventojams bus didinamos galimybės gauti objektyvią ir aktualią spaudos informaciją, kritiškai įvertinti įvairios politinės ir ideologinės orientacijos viešosios informacijos šaltinių naujienas, atsakingai dalyvauti politiniame ir pilietiniame gyvenime. Kristinos Valytės nuotrauka

Pernai Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešosios bibliotekos įsigijo beveik 225,4 tūkst. naujų leidinių – spaudinių, vaizdo ir garso, elektroninių, kitų rūšių dokumentų. Viešųjų bibliotekų fondams atnaujinti skirta 2,7 mln. eurų.

Kokia situacija yra Kupiškio viešojoje bibliotekoje, pasikalbėjome su Jūrate Motiejūniene, šios bibliotekos Išteklių valdymo ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kokį leidinių ir kitokių dokumentų fondą šiandien turi Kupiškio viešoji biblioteka? Kokia jo struktūra?

2024 metų sausio 1 d. duomenimis, Viešosios bibliotekos ir kaimo padalinių fonduose iš viso yra 170 217 įvairių inventorintų dokumentų, iš jų 165 842 knygos ir 4 375 kiti dokumentai (garsiniai, regimieji, elektroniniai, vaizdiniai, natos, rankraščiai, trimačiai).

Iš jų Kupiškio viešosios bibliotekos fonduose yra 43 340 knygų ir 2 853 įvairūs kiti dokumentai. Daugiausia grožinės literatūros, kuri ir populiariausia tarp skaitytojų.

Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros fonde yra 9 741 knyga ir 229 kiti dokumentai (stalo žaidimai, vaizdo, garso, natų ir kt.). Šį fondą taip pat sudaro daugiausia grožinė literatūra.

Plačiau skaitykite vasario 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • 5ta pastiprinančioji dozė?

  • Gerbkime knygą.

  • Vatnikų mintys , kita vertus tokia dosni visiems rajono valdžia buvo biudžetą skkirstydama, galėjo atsižvelgti…

  • Svarbu ukrainai ne per mažai.

    • 5ta kolona?

      • Anonimiškai anonimui

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video