2024/04/28

 

DARŽININKAI JAU SUJUDO

Parduotuvės „Žalia stotelė“ vedėja Neringa Kirdienė (dešinėje) ir pardavėja Laura Masiulienė džiaugėsi suaktyvėjusia prekyba. Autorės nuotrauka

Artėjant pavasariui, daržininkai raitojasi rankoves ir pradeda ruoštis naujam daržininkystės sezonui – perka daržovių sėklas, žemes, įvairias daržo priemones. Prekybininkai irgi džiaugiasi, kad išaugo sėklų pardavimas.

Jurga BANIONIENĖ

Nuo naujovių neatsilieka

Pakalbinta į sėklų parduotuvę skubanti kupiškėnė Nijolė pasakojo, kad daržininkai jau pradeda judėti.

„Kaip tik einu pirkti pomidorų sėklų, juk tuoj reikės sėti, gėlių irgi turiu pasiruošusi, kai kuriuos begonijų vazonėlius išnešiau į šviesą, kad pradėtų leisti daigus. Krutame po truputį. Didysis judėjimas prasidės kovą, ko trūks, tada įsigysiu, gal morkų, burokėlių sėklų. Mūsų ūkelis nedidelis, bulvės savos, nemažai sėklų lieka iš kitų metų. Jų pasiūlos Kupiškyje užtenka“, – teigė pašnekovė.

Parduotuvės „Žalia stotelė“ Kupiškyje vedėja Neringa Kirdienė irgi tvirtino, kad daržininkai nesnaudžia.

„Žmonės pradeda apsipirkinėti, prekyba pagyvėjo. Daugiausia dabar perka pomidorų, paprikų sėklas. Paklausūs ir ridikėliai, salotos, kitos ankstyvosios daržovės, taip pat gėlės.

Juda ir sėklinių bulvių, svogūnų sodinukų prekyba. Žmonės suskubo šįmet, gal bijo, kad išpirks. Kad vasarį taip pirktų bulves, nėra buvę. Intensyviai pirkėjai ieško visokių naujovių, ypač naujų pomidorų sėklų, gėlių, daug susidomėję daugiametėmis gėlėmis, ypatingai visokiomis smilgomis, kadangi stebi televizijos laidą „Svajonių sodai“ ar kitas, tai nori įsigyti to, ką pamato. Tai labai jaučiame.

Kupiškėnai nuo mados neatsilieka, nors, atrodo, miestelis mažas“, – kalbėjo N. Kirdienė.

Plačiau skaitykite vasario 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Parduotuvės „Mano sodas“ pardavėja Audronė Blaževičienė sakė, kad daržininkai pirkdami sėklas ieško visokių naujovių.
Jurgos Banionienės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video