2024/04/28

 

OVIDIJUI SVARBIAUSIA NE GRAŽUS VEIDAS, BET – VIDINĖS EMOCIJOS

Ovidijus Klypa prieš keletą metų susižavėjo fotografija. Nuotrauka iš asmeninio pašnekovo albumo

Šaunu, kai jaunimas turi veiklos, kuri sudomina, įtraukia.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos trečiaklasis Ovidijus Klypa save bando atrasti fotografijoje. Dvejus metus ja besidomintis jaunuolis mėgsta išeiti su fotoaparatu į gamtą, bet gerokai dažniau į jo fotoobjektyvą patenka draugai, pažįstami, nes žavi portretinė fotografija. Beje, su šia meno šaka Ovidijus ketina sieti ir savo ateitį.

Jurga BANIONIENĖ

Išsipildęs noras

Trumpai pasikalbėti apie šį pomėgį susėdome per trumpą repeticijos pertraukėlę, nes gimnazijos vienuoliktokai įtemptai rengėsi artėjančiai Šimtadienio šventei. Ovidijus ketina šį renginį pats fotografuoti.

Šiuo dalyku jis pradėjo domėtis nuo mažens. Turi dvi vyresnes seses, nuolat stebėdavo, kaip jos fotografuodavosi skaitmeniniu fotoaparatu.

Pamėginęs, kaip ir dauguma kitų paauglių, fotografuoti telefonu, Ovidijus ėmė svajoti apie fotoaparatą, taupė pinigus jam nusipirkti. Sulaukė paskatinimo ir palaikymo iš dėdės, kuris prisidėjo, kad ši svajonė taptų realybe.

„Norėjau rimčiau fotografuoti, tad labai džiaugiuosi, kad įsigijus fotoaparatą mano noras išsipildė. Telefonu dabar fotografuoja beveik visi, o aš norėjau tai daryti fotoaparatu. Kitaip jautiesi jį paėmęs į rankas. Esu pradedantysis, fotografuoju dar neilgai, apie dvejus metus“, – kalbėjo O. Klypa.

Ir gamta, ir portretai

Rudiliuose gyvenantis Ovidijus pirmiausia susižavėjo gamtos fotografija.

Plačiau skaitykite vasario 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Sveikinimai Ovidijui.Šaunuolis.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video