2024/04/27

 

PRASIDEDA 60-OJI MIUNCHENO SAUGUMO KONFERENCIJA

EPA-ELTA nuotrauka

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas penktadienį pradės 60-ąją Miuncheno saugumo konferenciją, į kurią laukiama atvykstant 50 valstybių ir vyriausybių vadovų iš viso pasaulio.

Pirmąją svarbiausio politikų ir ekspertų susitikimo saugumo politikos klausimais dieną forume kalbės ir JAV viceprezidentė Kamala Harris. Šeštadienį konferencijoje dalyvaus Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Tarp pagrindinių tris dienas truksiančios konferencijos temų bus konfliktai Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Miunchene laukiama ir Izraelio prezidento Izchako Hercogo bei užsienio reikalų ministro Israelio Katzo. Į forumą taip pat atvyks aukšti palestiniečių savivaldos bei arabų šalių – Saudo Arabijos, Kataro, Egipto ir Jordanijos – atstovai.

Konferencijos kuluaruose gali būti kalbama ir apie lapkričio 5 d. vyksiančius JAV prezidento rinkimus ir klausimą, kas bus, jei laimės Donaldas Trumpas. JAV Kongreso 30 parlamentarų delegacijai Miuncheno saugumo konferencijoje priklauso ir keliolika D. Trumpo Respublikonų partijos atstovų.

Miuncheno saugumo konferencija – didžiausia saugumo konferencija, šiemet rengiama jau jubiliejinį, 60-ąjį kartą. Kasmet organizuojamo renginio metu politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai susirenka aptarti globalius saugumo iššūkius ir būdus juos įveikti.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video