2024/04/27

 

POLICIJA APŽVELGĖ METUS, APDOVANOJO PILIETIŠKIAUSIUS

Pilietiškiausia 2023 m. Kupiškio rajono gyventoja tapo Viktorija Pučėtaitė. Autorės nuotrauka

Vasario 13 dieną Kupiškio rajono policijos komisariatas visuomenei pateikė kasmetinę ataskaitą. Į 2023 m. veiklos pristatymo renginį Kupiškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje rinkosi policijos vadovai ir pareigūnai, gausus būrys savivaldos, bendruomenių atstovų, policijos bičiulių ir rėmėjų, kitų svečių. Per šį renginį apdovanotas praėjusių metų pilietiškiausias rajono gyventojas, saugiausia seniūnija, bendruomenė, aktyviausi policijos rėmėjai.

Jurga BANIONIENĖ

Ką byloja statistika

Naujas Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis sakė, kad teko neeilinė misija – pristatyti Kupiškio rajono policijos komisariato veiklą už laikotarpį, kai pats nedirbo.

Pasak jo, 2023 m. Kupiškio rajone registruoti 3432 pranešimai. „Jie iš kitų metų neišsiskyrė, jei vidutiniškai skaičiuotume vienos paros pranešimus, tai jų gauta beveik 10“, – teigė D. Prakuraitis.

Naujas Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis apžvelgė praėjusių metų policijos veiklą.

Pranešimai, į kuriuos reaguoja pareigūnai, skirstomi į keturias kategorijas – A, B, C ir D. Į juos reaguota beveik 100 proc.

2023 m. registruota 240 nusikalstamų veikų, šiek tiek daugiau negu pernai.

„Vertinant jų struktūrą, didžioji dalis nusikalstamų veikų yra smurtas artimoje aplinkoje, vagystės, neblaivūs vairuotojai ir sukčiavimas. Ši struktūra panaši ir Panevėžio apskrityje, ir visoje Lietuvoje“, – kalbėjo D. Prakuraitis.

Pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje gaunama daugiausia. 2023 m. jų gauta 410. Pradėtas 51 ikiteisminis tyrimas. Tokia nusikalstama veika, kaip vagystės, anot D. Prakuraičio, praranda aktualumą, bet dar registruotos 24 vagystės. Tačiau pasidžiaugta, kad vagysčių ištyrimas Kupiškio rajone vienas didžiausių ne tik Panevėžio apskrityje, bet ir visoje Lietuvoje.

Nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, skaičius nuo 2019 metų auga. Pasak viršininko, narkotikai gana smarkiai paplitę ir rajone, ir apskrityje, ir šalyje.

2023 m. užregistruota 1615 administracinių teisės pažeidimų. Labiausiai kelia nerimą neblaivių vairuotojų skaičius. 2023 m. Kupiškio rajone nustatyti 84 neblaivūs vairuotojai, įvyko 114 eismo įvykių, iš jų 8 įskaitiniai, kai sužaloti 9 asmenys ir žuvo vienas asmuo. Nuo 2019 metų stebimas eismo įvykių mažėjimas, taip pat mažėja sužalotų asmenų. Kupiškio rajonas išsiskiria tuo, kad žuvusių asmenų eismo įvykiuose labai nedaug.

Plačiau skaitykite vasario 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Aktyviausias 2023 metų Kupiškio rajono policijos rėmėjas – Gintautas Bernatonis.
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Pas moteris pareigūnes į priekį atstatytos krūtinės, pas komisarus – pilvai.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video