2024/04/28

 

KOKIOS ATOSTOGŲ KRYPTYS BUS POPULIARIAUSIOS ŠIEMET?

Neseniai prasidėjo 2024-ieji. Dažnas prieš naujuosius metus susimąsto, ką norėtų nuveikti, ko išmokti, ką pakeisti gyvenime, išsikelia tikslus (gal vienas iš jų – daugiau keliauti?). O ir pamažu ilgėjant dienoms imame svarstyti, kur keliauti artėjančiu šiltuoju metų laiku, pavasarį ir vasarą. Jau turite savo norimų aplankyti vietų sąrašą? Jei ne, pasidalinsime su jumis, kokios atostogų kryptys, anot kelionių ekspertų, šiemet turėtų būti populiariausios.

Turkija

Didelių pokyčių tikėtis neverta – ir toliau tarp labiausiai lietuvių pamėgtų poilsiui šalių išlieka Turkija. Šioje šalyje bus patenkinti visi turistų poreikiai: daugybė viskas įskaičiuota poilsį siūlančių viešbučių dirba tam, kad jų svečiams nieko netrūktų ir dėl nieko nereikėtų rūpintis – jų laukia maistas, gėrimai, pramogos mažiems ir dideliems… Jei nepakanka poilsinės kelionės, visada verta rinkti kelionių organizatorių siūlomas ekskursijas po gražiausius Turkijos kampelius.

Graikija

Žinoma, turbūt išgirdus šalies pavadinimą pirmiausia į galvą ateina senovės istoriją menantis palikimas ir Atėnuose esantis Akropolis, šias vietas aplanko atvykę pažintinių kelionių mėgėjai. Bet turbūt dažniausiai poilsiautojai šią kryptį renkasi norėdami mėgautis jūros ir saulės teikiamais malonumais ir skrenda į kurią nors iš salų: Kretą, Rodą, Zakintą, Korfu ir pan.

Juodkalnija

Vis sparčiau populiarėjanti kryptis keliautojus vilioja ne tik tingiai ilsėtis prie šiltos ir žydros Adrijos jūros, žvelgiant į kalnų peizažą. Ši šalis dar kviečia atrasti, pamatyti, paklysti siaurose jaukiose senamiesčių gatvelėse. Dabartinės Juodkalnijos dalis (Adrijos jūros pakrantė) kadaise priklausė Venecijos respublikai, todėl čia kartais galite pasijusti lyg Italijoje. Nacionaliniai parkai, į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Kotoro senamiestis – garantuojame, kad iš Juodkalnijos grįšite ir pailsėję, ir aplankę ne vieną gražią vietą.

Norint įsigyti kelionę į kurią nors iš šių krypčių, derėtų nepamiršti, kad jos domina daugelį, todėl geriausi viešbučiai ir pigiausi pasiūlymai būna greitai išgraibstomi kitų poilsiautojų (ne tik iš Lietuvos). Dėl to siūlome nedelsti ir jau dabar planuoti savo svajonių atostogas 2024-iesiems metams paspaudus ant šios nuorodos: https://labaspasauli.lt/.

UAB Labas, pasauli inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.167

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video