2024/04/27

 

DAUGIABUČIAME NAME KUPIŠKYJE SPROGO DUJOS

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Daugiabučiame name Kupiškyje sprogo dujos, nukentėjo moteris.

Kaip praneša Policijos departamentas, vasario 9 d. apie 21 val. 59 min. Kupiškyje, Jaunimo g., daugiabučiame name, bute, dėl dujų nuotėkio įvyko sprogimas. Penktadienio vakarą įvykusio incidento metu išdužo buto langai bei nukentėjo buto gyventoja, gim. 1963 m. Moteris dėl viso kūno nudegimo paguldyta į ligoninę.

Surinkta medžiaga pagal LR BK 187 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo).

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Bute gyvenu 25 metus ir nei karto dujininkai nebuvo atėję, netgi kai prašiau pakeisti krano. Liepė pačiam pasikeisti, o apie viršininką net kalbėt nenoriu, kas jį pažįsta- supras. Pernai buvo gedimas- liepsna viryklėje kilo apie pusę metro, tai paskambinus dar aprėkė, nes žiema ir vėlus vakaras. Gerai kad viskas laimingai baigėsi, nes gedimas buvo jų boilerinėje, atvažiavo vyrukas taisyti, o pasišviesti turi tik telefoną. Akmens amžius. Savivaldybės klerkai galėtų pagalvoti apie kompensaciją namams, norintiems atsisakyti dujų tiekimo, nes dujų ūkis tragiškos būklės ir tik blogėja.

  • Kupiškio rajono savivaldybe,gal reikia susirūpinti dujų ūkiu,kuris neprižiūrimas nuo tarybinių laikų,jokie dujotekių vamzdžiai neprižiūrimi.Kiek dar nelaimių turi įvykti per pastaruosius metus?Gėda.

  • Sprogimas 21.59 vienam Jaunimo g.name,o apie 23val i kita Jaunimo g.nama buvo kviestos tarnybos.Ko apie tai nerasoma.Iki nelaimes buvo tik akimirka.Is virykles ciaupo ugnies pliupsnis ir butas pilnas duju.Tyli siknas surauke,rezervuarai avarines bukles.o galneismaneliai aptarnauja tuos rezervuarus

  • Gal dujininkai gali atsakyti už ką tokius mokesčius mokame.Kur patikrinimai, sisteminga priežiūra. Dabar pati baisiausia nelaimė nukentėjusiai šeimai: ir žmonos sveikata, ir butas visas suniokotas . Kitiems namo gyventojams baisus išgąstis. O patikrinę butuose dujų nuotekį, rado net keliuose butuose neatitikimus. Jei sistemingai tikrintumėte., tokių dalykų nebūtų. Kupiškyje jau kelintame name sprogimai. Baisu. baisu. Kol nebus įvestos tvarkos ir aukščiausios valdžios, tol skaudūs įvykiai kartosis. Vienintelė išeitis – atsijungti dujas. Mes, eiliniai gyventojai, milijonierių neįtakosine.

  • Tikra bet žiuari tiesa

  • Ką kalbėti apie vamzdžius jei kripėmės šlangutę naują pakeisti nuo skaitiklio iki dujinės viryklės,nesugebėjo atvažuioti.O bendravimas viršinko tai atiprašau,į nugarą pakalbėjau net nesugebėji atsisukt,dar balsą kelia.

  • Ne per dažni Kupiškyje sprogimai susiję su dujomis? Reikia daryti išvadas mieli dujininkai kurie dirbate šį atsakingą darbą.

    • Stiprybės šeimai.

  • Visas dujų ūkis, Kupiškyje, jau seniai yra avariniame stovyje. Niekas kapitaliiai neremontuota nuo tarybinių metų, vamzdžiai, rezervuarai supuvę, sklendės neužsidaro, viskas „ant snarglių“. Tai jau gal ketvirta, ar penkta avarija per kelis metus, kai sužalojami žmonės ir tokių avarijų tik daugės. Deja,niekas nieko negali padaryti, nes dujų ūkis priklauso savininkams, kurie turi daug pinigų, o prieš didelį pinigą, lietuvis (beje ir kupiškėnas) yra bejėgis.

    • Kol atsakingi už dujų ūkį rajone asmenys nebus patraukti bsudžiamojon atsakomybėn, tokie ir panašūs atvejai kartosis.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video