2024/04/28

 

UŽDERĖJO MOKINIŲ VERSLO IDĖJŲ KUPIŠKIUI

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos komanda laimėjo konkursą „Verslo idėja Kupiškiui 2024“. Autorės nuotrauka

Didelio verslininkų, ne tik vietinės, bet ir respublikinės žiniasklaidos dėmesio sulaukė Kupiškyje pirmą kartą surengtas rajono mokinių konkursas „Verslo idėja Kupiškiui 2024“.

Baigiamasis jo etapas vyko vasario 7 dieną Kupiškio kavinėje (traktieriuje) „Dyvai“. Komandoms prisistačius paaiškėjo, kas laimėjo simbolinę verslo rakto statulėlę.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Parama turėtų didėti

Verslo idėjų konkursą pirmą kartą rajone organizavo Kupiškio darbdavių klubas. Renginio pradžioje paskelbta, kad šis klubas ką tik pakeitė pavadinimą ir tapo asociacija „Verslumo raktas“.

Konkurso dalyvius ir gausų jo rėmėjų būrį pasveikinusi asociacijos „Verslumo raktas“ vadovė Juratė Dovydėnienė sakė, kad buvo įdomu sužinoti, kokios verslo galimybės yra Kupiškyje vaikų akimis. Per pirmą šio konkurso etapą mokiniai turėjo pateikti verslo planus. Tie planai jau įvertinti. Dabar mokiniai vertinimo komisijai turi pristatyti savo verslo idėją.

Asociacijos „Verslumo raktas“ vadovė Juratė Dovydėnienė įsitikinusi, kad verslo idėjų konkursas mokiniams gali būti tradicinis.

Renginyje kalbėjęs rajono meras Algirdas Raslanas teigė, kad jei kyla gera idėja, jai atsiranda ir rėmėjų. Tokią idėją palaikytų ir Savivaldybė. Meras užsiminė, kad Savivaldybės paramos verslui, geroms verslo idėjoms fondas turėtų didėti. Svarbu visiems matyti Kupiškio perspektyvą.

„Reikia Kupiškiui gerų idėjų, o pinigų paieškosime kartu, bendrai“, – tikriausiai tai sakydamas meras turėjo galvoje ir verslininkus.

Kaip mokiniai pristato verslo idėjas, vertino komisija: J. Dovydėnienė, asociacijos „Verslumo raktas“ vadovė ir kooperatyvo „Pieno puta“ direktorė, Artūras Savickas, UAB „Laugesta“ direktorius, Virginijus Andrijauskas, UAB „Virgisa“ direktorius, Diana Umbrienė, kredito unijos „Kupiškėnų taupa“ vadovė, Rolandas Velutis, UAB „Recorrente“ direktorius, Valdas Šateika, rajono vicemeras, Valda Tilienė, Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė, Ingrida Tuskienė, Kūno kultūros ir sporto centro direktorė.

Apdovanojo visas komandas

Po oficialių kalbų renginio vedėja Rasma Pažemeckaitė pakvietė mokinius pristatyti savo verslo idėjas. Konkurse dalyvavo aštuonios komandos iš visų rajono mokyklų. Viena mokykla delegavo net dvi komandas. Komandų idėjų pristatymus paįvairino viktorina, kurios klausimai buvo susiję su verslu, pvz., kas yra bankrotas, kas tvarko įmonės finansus, kam reikalingas įmonei pelnas ir kt. Į šiuos klausimus atsakinėjo ir konkurso dalyviai, ir juos palaikantys draugai.

Renginys užtruko beveik keturias valandas. Kol konkurso rezultatus skaičiavo vertinimo komisija, koncertavo akordeonininkė Urtė Baltakytė. Vėliau sulaukta ir kraštietės dainininkės Miglės Pivoriūnaitės koncerto.

Plačiau skaitykite vasario 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Verslo idėjų konkurso dalyvius palaikė ir gausus būrys draugų.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gal tu Bangut patikslink imoniu pavadinimus,taip jau vejus rasai bent pavadinimus susitvarkyk

  • Nuo foto senelės bent įmonių pavadinimus reikėjo nurašyti be klaidų..

    • Nu nuo sienelės ir būtų nurašius, bet nuo senelės neįšėjo.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video