2024/04/27

 

SENOS LIGONINĖS ANTKLODĖS AR NE?

Kupiškio ligoninės direktoriaus Juliaus Pankos teigimu, kasmet į pirkimų planą įtraukiamas patalynės, antklodžių, pagalvių dalies atnaujinimas. Kupiškio ligoninės nuotrauka

Redakciją pasiekė skaitytojos (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) laiškas. Moteris iškėlė klausimą dėl Kupiškio ligoninės. Pasak jos, žmonėms, kuriems čia tenka gydytis, nesudaromos tinkamiausios higienos sąlygos, esą jie užklojami labai senomis antklodėmis. Pasidomėjome šiuo klausimu, ar dažnai gydymo įstaigoje atnaujinama patalynė.

Jurga BANIONIENĖ

Perka gyventojai

„Užsukus į ligoninę, vaizdas tikrai negražus, pacientai apkloti labai senomis antklodėmis. Tokių esu mačiusi tik pas anytą palėpėje, jos dovanotos prieš 50 metų. Pamąsčius, jog nežinome, kas gali nutikti rytoj, gal mums teks naudotis ligoninės teikiamu gydymu, vargu ar norėčiau ilsėtis užsiklojusi tokio senumo antklodėmis. Juk jose įvairios erkutės gali veistis, aišku, nežinau, kaip jos skalbiamos, bet nemanau, kad taip dažnai, kaip turėtų. Praėjusią savaitę kaimo žmonės rinko paramą, aš pati prisidėjau, už surinktus pinigus nupirko antklodžių Kupiškio ligoninei.

„Nėra orių sąlygų net gydymo įstaigoje, o juk tiek nedaug reikia, kad ir ligoninės pacientai, ir ligoninėje dirbantys specialistai sulauktų bent trupučio dėmesio ir pagalbos“, – mintis dėstė moteris.

Atnaujina – pagal poreikį

Pakalbintas Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka buvo labai nustebęs, nes iki šiol negauta tokių nusiskundimų. Jis nenorėtų sutikti, kad ligoninės pacientai užklojami senomis antklodėmis.

„Jas atnaujiname, taip pat nurašome. Antklodes skalbiame po kiekvieno paciento.

Pavyzdžiui, žmogus gulėjo terapiniame skyriuje penkias dienas, savaitę, tai po to antklodę iškart vežame skalbti į skalbyklą kartu su patalyne.

Įsivaizduokime, jei namie antklodę skalbtumėte kas savaitę, per kiek laiko ji nusidėvėtų. Dėl to jų naudojimo laikas ligoninėje daug trumpesnis.

Turime užtikrinti higieną, turbūt niekam nebūtų malonu gulėti po antklode, po kuria kažkas kitas gulėjo. Per 2023 metus vien skalbimo paslaugoms išleidome daugiau kaip 25 tūkst. eurų.“

Plačiau skaitykite vasario 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ligonine – ne viesbutis .

  • Prašė iš darbuotoju pataline iš namų atnest kas gali ,prieš kelis metus.

  • Ar maistas ligonineje ligoniams pagerejo? Ar sriubos dubenelyje plauko po du kubelius mazus bulviu, morku ir makaronu du gabaleliai uzpilti vandeniu pagardintu is max kubeliu prieskoniu o apie antra patiekala jau nebera ir kalbos.

    • Atsigulk į ligoninę ir bus patenkintas tavo smalsumas bei apetitas

  • JULE.atsipeikėkjei ne ukrainiečių didvyriška kova,tai ir tu netrukus gulėtum ne tik ant senos paklodės o patvoryje,jeigu pralaimėtų Ukraina. Nebuk vatnikė,o aukok jai.Pažiūrėk kur guli ukrainiečiai,jie net namų nebeturi

  • Aukojame Radarom , bet pamirštame savo žmones esančius šalia mūsų, kad taip sužinoje savo rajone ar Lietuvoje, tuojau sutelktume jėgas ir pagelbėtume , bet neteko apie tai girdėti . labai mažai sutelkiama, nebent kaimynai ir artimieji .

    • Įdomu, ponia, kiek Jūs paaukojot Radarom? Manau, kad nieko…

    • Paskelbk kas savaitę savo kadras. Matysi kaip greit pasens. Ir Ukrainos čia kaišioti neteikia. Čia savanorių reikalas. Jei esat vainikai, niekas ir neprašo. Nereikia norėti, kad ligoninėje būtų kaip penkių žvaigždučių viešbutyje.

  • Siaubas o dar sako kad jis dirba…tik šneka daugiau nieko neveikia.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video