2024/04/27

 

JAV SENATAS ATMETĖ PAKETĄ DĖL MIGRACIJOS IR PARAMOS UKRAINAI

Asociatyvi Unsplash nuotrauka

JAV Senatas atmetė 118 mlrd. dolerių (110 mlrd. eurų) vertės įstatymo paketą, numatantį lėšas JAV sienos su Meksika apsaugai bei paramą Ukrainai bei Izraeliui.

Paketo priėmimas trečiadienį žlugo jį blokavus respublikonams. Jie pareiškė, kad per kelis mėnesius trukusias derybas su demokratais pasiekto kompromiso nepakanka.

49 senatoriai balsavo už įstatymo projektą, į kurį įtraukta ir 60 mlrd. dolerių karinė parama Ukrainai bei 14 mlrd. Izraeliui. Respublikonų senatoriai reikalavo, kad lėšų konfliktams užsienyje skyrimas būtų susietos su JAV sienos su Meksika apsaugos finansavimu.

Prieš kompromisinį pasiūlymą balsavo 50 senatorių. Paketui priimti buvo reikalingi 60 balsų.

Demokratų daugumos Senate vadovas Chuckas Schumeris pareiškė, jog mėgins išgelbėti paramą Ukrainai ir Izraeliu surengdamas naują balsavimą tik dėl šios pagalbos.

Tačiau nėra aišku, ar pakankamai respublikonų pritars atskiram teisės aktui dėl šios paramos. Tam taip pat reikalingas 60 senatorių pritarimas.

Pasak „The New York Times“, prieš 118 mlrd. dolerių paketą balsavo ir keturi demokratų senatoriai. Demokratų atstovai kritikavo pernelyg griežtas priemones, numatytas sienos apsaugai. Tuo tarpu už paketą balsavo keturi respublikonai.

Prezidento Joe Bideno demokratai 100 vietų Senate turi nežymią 51 balso daugumą.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video