2024/04/27

 

KARALIUS KAROLIS PIRMĄ KARTĄ PO PRANEŠIMO APIE VĖŽĮ PASIRODĖ VIEŠUMOJE

Karalius Karolis pirmą kartą po pranešimo apie vėžį pasirodė viešumoje. EPA-ELTA nuotrauka

Antradienį Didžiosios Britanijos karalius Karolis III buvo pirmą kartą pastebėtas viešumoje po to, kai ankstesnę dieną buvo paskelbta, kad jam diagnozuotas vėžys.

Karolis buvo nufotografuotas paliekantis savo rezidenciją netoli Bakingamo rūmų, naujienų agentūra „Press Association“ pranešė, kad jis „manoma, rengėsi sraigtasparniu keliauti į Sandringhamą“, karališkąją rezidenciją rytų Anglijoje.

Jis išvyko iš Klarenso rūmų kitą dieną, kai pradėjo gydytis. Karolis ir karalienė Camilla buvo nuvežti iš savo namų Londone į Bakingamo rūmus ir iš ten, kaip manoma, išskrido į jo kaimo rezidenciją Sandringhame.

Teigiama, kad jo jauniausiasis sūnus Harry susitiko su tėvu, skubiai atskridęs iš JAV, kad su juo pabūtų karaliui diagnozavus vėžį.  

Harry atskrido į Londoną iš Kalifornijos antradienio popietę, praėjus mažiau nei parai, kai Bakingamo rūmai paskelbė šokiruojančią naujieną. Trumpas Karolio ir jo jaunėlio sūnaus susitikimas sužadino viltis, kad jiedu susitaikys po pastaruoju metu pašlijusių santykių.

75 metų karalius, pirmadienį pradėjęs gydytis, atidėjo visas visuomenines pareigas, tačiau tęsia darbą, susijusį su valstybiniais dokumentais.

Bakingamo rūmai patvirtino, kad vos prieš 17 mėnesių sostą užėmęs karalius neserga prostatos vėžiu. Tačiau daugiau informacijos apie jo būklę neatskleidžiama, naujieną pirmadienio vakarą paskelbę rūmai paprašė karaliui privatumo ir tik patvirtino, kad tai „vėžio forma“.

Anksčiau antradienį Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas pareiškė, kad, laimei, vėžys “aptiktas anksti, ir dabar mes visi linkime, kad jis gautų reikiamą gydymą ir visiškai pasveiktų“. JK premjeras sakė, kad po vėžio diagnozės nustatymo jis nuolat bendrauja su monarchu ir kad jų bendravimas tęsis įprasta tvarka.

Viljama Sudikienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video