2024/04/27

 

GALIMYBĖ SU ENERGETIKOS SEKTORIUMI SUSIPAŽINTI IŠ ARTI: #ENERGYSMARTSTART EDUKACIJOS JAU IR ESO PANEVĖŽIO PRAKTINIŲ MOKYMŲ CENTRE

Dar viena nauja įvairias energetikų iniciatyvas vienijančios programos #EnergySmartSTART edukacija kviečia mokinius ir jų mokytojus daugiau sužinoti apie energetiką ir šios srities specialistų darbo kasdienybę.

9–12 klasių mokiniai drauge su savo mokytojais jau gali registruotis apsilankyti bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) praktinių mokymų centre ir susipažinti su skirstomąjį tinklą prižiūrinčių specialistų darbu.

Gruodžio pradžioje startavusi edukacija ESO praktinių mokymo centre yra programos #EnergySmartSTART dalis. Pirmoje edukacijoje dalyvavo Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos mokiniai. Mokiniams ir jų mokytojams skirta iki 1,5 valandos trunkanti edukacija sulaukė teigiamų atsiliepimų.

„Su mokiniais stengiamės dalyvauti įvairiose edukacijose. Jos yra aktualios ir naudingos mokiniams. Juk tokie užsiėmimai padeda plėsti akiratį, daugiau sužinoti apie įvairias specialybes, darbo specifiką ir galimybes.

Per užsiėmimą ESO praktinių mokymų centre mokiniai sužinojo, kaip elektra atkeliauja iki namų, kaip prižiūrimi skirstomieji tinklai, kad jie būtų patikimi ir efektyvūs, kas ir kaip rūpinasi tinklų gedimo šalinimu ir naujų klientų prijungimu, kaip saugiai elgtis su elektra.

Tikimės, kad šis vizitas mokiniams padės apsispręsti dėl to, ką jie norėtų veikti ateityje“, – edukacinio užsiėmimo naudą akcentuoja Jeronimo Ralio gimnazijos fizikos mokytoja Rita Morkaitienė.

Apsilankyti ESO praktinių mokymų centre organizuojamoje edukacijoje kviečiami visi 9–12 klasių mokiniai su mokytojais. Edukacijos vyksta kartą per mėnesį, antradieniais, nuo 10 val. Maksimalus dalyvių skaičius – 25 asmenys, susidomėjusieji raginami jau dabar užsiregistruoti puslapyje: https://energysmartstart.lt/edukaciniai-uzsiemimai-eso-praktiniu-mokymu-centre/.

„Energetikos sektorius sparčiai auga ir keičiasi – Lietuvoje plėtojami vėjo ir saulės jėgainių parkai, atsiranda vis daugiau elektros energiją gaminančių vartotojų, tam reikia nuolat atnaujinti skirstomąjį tinklą.

Darbas energetikos sektoriuje dinamiškas, suteikiantis galimybes tobulėti ir kopti karjeros laiptais.

Džiugu, kad dėl #EnergySmartSTART programos mokiniams atsiranda vis daugiau galimybių iš arti pamatyti darbo energetikoje kasdienybę“, – teigia ESO Praktinių mokymų centro koordinatorė Kotryna Mazuronytė.

Kotryna Mazuronytė.

Informacinė platforma #EnergySmartSTART, kurią inicijavo energetikos bendrovė „Ignitis grupė“, skirta mokiniams, studentams ir kitiems apie profesinį kelią energetikoje aktyviai galvojantiems ir norintiems iš arčiau susipažinti su šia sritimi žmonėms.

Programa apima ne tik ekskursijas į energetikos objektus, lektorių vizitus Lietuvos mokyklose, bet ir šešėliavimo vizitus, kurių metu galima pamatyti, kaip atrodo mokinius ar studentus galinčios sudominti darbo vietos.

Šia programa ir su ja susijusiomis įvairiomis iniciatyvomis norima padėti jaunimui geriau pažinti save ir energetikos sektorių ir geriau suprasti, kokią profesiją jie norėtų pasirinkti.

„Ignitis grupė“ inf. ir nuotraukos

Užs. Nr. 91

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video