2024/04/27

 

OVIDIJAUS DIDŽIAUSIAS SIEKIS – DALYVAUTI MINI RALIO SEZONE

Sportininkas yra pelnęs nemažai įvairių apdovanojimų.
Kupiškėnas Ovidijus Vaštakas 2023 m. per Lietuvos automobilių sporto federacijos metinius apdovanojimus. Lietuvos automobilių slalomo čempionate RWD klasėje pelnyta 3 vieta.

Kupiškėnas Ovidijus Vaštakas – vienas automobilių sporto aistruolių, patekusių į geriausiųjų trejetuką ir vasario 9–10 dienomis vyksiančių į Suomiją.

Tai projekto „Aš – ralistas“ dalyviai, talentingi vairuotojai iš visos Lietuvos, įveikę net kelias atrankas.

Paskutiniame etape Suomijoje vienas, geriausiai įvykdęs projekto organizatorių ir profesionalių sportininkų paruoštas užduotis, ne tik taps projekto laimėtoju, bet ir dalyvaus 2024 m. Lietuvos mini ralio sezone „NØRDIS Racing Team“.

Galbūt tai – ir būsima Lietuvos automobilių ralio čempionato žvaigždė.

Jurga BANIONIENĖ

Antrą kartą – sėkmė

„Aš – ralistas“ – tai talentų paieškos projektas, per kurį atrenkami automobilių sportui neabejingi ir talentingi vairuotojai. Atrankos metu dalyviai supažindinami su automobilių ralio užkulisiais ir subtilybėmis. Užsiregistravę dalyviai turėjo dalyvauti penkiuose atrankos etapuose: simuliatoriuje, kartinge, slalome, žvyro trasoje ir paskutinėje, superfinale. Projekto atrankos etapus vykdė profesionalūs automobilių ralio pilotai, šturmanai, sportinius automobilius ruošiantys specialistai.

Čia dalyvauti ryžęsis Ovidijus pasakojo, kad šis projektas vyksta ketvirtus metus. Sėkmę bandė pernai, bet po antro etapo iškrito. Pamėginti ryžosi dar kartą ir pasirodė labai gerai.

„Pirmas etapas buvo simuliatoriai, atrinkta pagal laiką apie 200 dalyvių, kurie važiavo greičiau. Buvau, rodos, dešimtas. Antras etapas – kartingai. Reikėjo vykti į Kauną ir su kartingais važiuoti tris ratus. Susumavus simuliatorių ir kartingų rezultatą, buvo atrinkta 20 žmonių į trečią etapą, slalomą.

Jis vyko sausio 13 d., važiavome ant sniego, buvo matuojamas laikas. Šalia sėdėjo ir, kaip valdai automobilį, stebėjo Giedrius Notkus, žinomas ralistas, 2018 m. Lietuvos ralio čempionas, ir Ervinas Snitkas, 2023 m. Lietuvos ralio čempionas, antras vairuotojas.

Po šio etapo atrinko šešis vairuotojus ir sausio 18 d. varžėmės Rokiškio rajono ūkininko Petro Šiaučiūno trasoje. Viskas pavyko ir esu tarp trijų, kurie vyksta į Suomiją“, – džiaugėsi O. Vaštakas.

Kas ten laukia, daug informacijos kol kas neturi, tik žino, kad teks varžytis tikroje ralio trasoje su specialiai raliui ruoštu automobiliu.

Suomija pasirinkta neatsitiktinai – tai ralio šalis, turinti daug gerų trasų, tinkamas žiemos sąlygas.

Senelio ir tėčio pėdomis

Automobilių sportu Ovidijus susidomėjo gana anksti. „Mano senelis Viktoras Vaštakas važiuodavo ralyje. Deja, jo nebeteko pažinti, bet tėtis pasakojo, mačiau nuotraukas.

Tėtis Gedas irgi dalyvaudavo, bet ne kaip vairuotojas, jis buvo šturmanas. Pats žiūrėdavau daug vaizdo medžiagos, žaisdavau kompiuterinius žaidimus, man ralis buvo labai įdomus.

Taip savaime viskas ir prasidėjo. Svajojau važiuoti ralyje, bet kadangi tai labai brangus sportas, atsiradus galimybei, pradėjau važiuoti slalome, paskui – greituminiame slalome, Kačerginės automobilių ir motociklų žiedinėje trasoje „Nemuno žiedas“, o galiausiai pabandžiau kroso trasas, dalyvavau varžybose, išmėginau važiavimą žvyro danga. Ten patiko labiausiai“, – apie savo aistrą automobilių sportui kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite vasario 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

„Gravel Challenge“ varžybose Ukmergėje.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovo albumo
Lietuvos automobilių slalomo čempionato varžybos, Panevėžys.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video