2024/04/27

 

SEKMADIENĮ KUPIŠKĖNUS RODYS LIETUVOS TELEVIZIJA

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šį sekmadienį, vasario 4 dieną, 16.45 val., per Lietuvos televizijos (LRT) kanalą transliuojamoje muzikinėje laidoje „Duokim garo“, kuri skatina tautines, kultūrines tradicijas, pasirodys Kupiškio rajono meno mėgėjų kolektyvai „Kupkėmis“, „Jaunimo Ramuva“, „Versmė“, „Kupiškio krošto muzikontai“, „Duo“, „Cantus Vita“, „Susiedai“ ir kiti. Jie laidai „Duokim garo“ filmavosi praėjusių metų spalį.

Taip pat bus pasakojama apie lankytinas Kupiškio krašto vietas, istorijos faktus, kulinarinį paveldą, tautinio kostiumo ypatumus, įdomius žmones. Šie konkrečiose vietose nufilmuoti siužetai bus įterpiami į koncertą.

Laidos „Duokim garo“ režisierius Saulius Basijokas ir šią laidą organizuojanti folkloristė Rasa Norinkevičiūtė-Zakarė su filmavimo grupe pernai buvo atvykę į Kupiškį. Pavaikštinėjo po miestą, apsilankė Kupiškio etnografijos muziejuje. Taip pat užsuko į buvusį Palėvenės dominikonų vienuolyną, kur buvo pavaišinti vienuolių gamintu troškiniu. Jie neaplenkė ir Adomo Petrausko muziejaus Uoginiuose.

Taigi sekmadienį nepraleiskite progos iš šalies pasižiūrėti į save ir savo kraštą.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labai patiko, ačiū.

  • Graži tv laida apie Kupiškio kraštą…

  • Tikrai didelis dakui mūsų saviveiklinkams.

  • Svarbiausia ,kad jie patys sau svarbūs 🙂

  • Baisus pasiekymas, sakyčiau. Net per televizorių parodys 🙂

    • negalėčiau susapnuoti tokio sapno kaip ,, kupkiemis “ – paskui norėtūsi atsapnuoti 🙂

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video