2024/04/28

 

ŽALIOJI SAVAITĖ – TARP POLITIKOS IR ROBOTIZACIJOS

Žemės ūkio ministerijos nuotrauka

Berlyne sausio 19–28 dienomis 88-ąjį kartą vyko tradicinė žemės ūkio paroda „Žalioji savaitė“. Į ją suvažiavo 60 šalių atstovai. Iš viso buvo 1400 dalyvių ir per 300 tūkst. parodos lankytojų.

Šioje parodoje sausio 20–22 d. dalyvavo ir Lietuvos ūkininkų sąjungos vienas pavaduotojų, Kupiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Mezgė ryšius su vokiečiais

Šį kartą „Žaliojoje savaitėje“ didelis dėmesys skirtas svarbiems politiniams susitikimams. Kaip kitaip, juk tuo metu ne tik Vokietijoje, bet ir kitose Europos Sąjungos šalyse vyko ūkininkų, nepatenkintų valdžios sprendimais, sunkinančiais ūkininkavimo sąlygas, streikai.

Z. Aleksandravičius teigė, kad jį Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Raimundas Juknevičius buvo įpareigojęs susitikti su Vokietijos ūkininkų asociacijos vadovu Roachimu Rukwiedu.

„Sutapo taip, kad nuėjęs prie Vokietijos žemės ūkio ministerijos stendo patekau ir į susitikimą ne tik su šios šalies žemės ūkio ministru, bet ir su Vokietijos kancleriu Olafu Šolcu. Čia kalbėta apie ūkininkų streikus, jų keliamas problemas. Aukščiausios Vokietijos valdžios atstovai sakė, kad derėsis su ūkininkais, ieškos, kaip jiems palengvinti ūkininkavimo sąlygas, biurokratinę naštą.

R. Rukwiedas pabrėžė, kad reikia konkurencingo, stipraus savo žemės ūkio, kad kiekviena šalis nepriklausytų nuo kitų, išlaikytų vietinį maistą. Tam politikai turi sukurti tinkamas sąlygas“, – pasakojo Z. Aleksandravičius.

Jo žiniomis, prieš 75 metus susikūrusi Vokietijos ūkininkų asociacija savo narių turi visose 18 šalies žemių. Jų skaičius siekia per 60 tūkst. Asociacijai priklauso 90 proc. Vokietijos ūkininkų.

Pasak Z. Aleksandravičiaus, vokiečių ūkininkų problemos panašios kaip ir Lietuvoje. Tai totalus valdžios atotrūkis nuo kaimo ir jo problemų neišmanymas. Taip pat juntamas didelis ryšio tarp kaimo ir miesto trūkumas.

Plačiau skaitykite vasario 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video