2024/04/28

 

UŽ KĄ GALIMA SUSIGRĄŽINTI PVM IŠ UŽSIENIO?

Pridėtinės vertės mokestis, arba PVM, Europos Sąjungoje yra bendras plataus masto vartojimo mokestis, apskaičiuojamas nuo prekių ir paslaugų pridėtinės vertės. Jis daugiau ar mažiau taikomas visoms prekėms ir paslaugoms, kurios perkamos ir parduodamos naudoti ar vartoti Europos Sąjungoje.

Kalbant apie užsienyje patirtas verslo išlaidas, tam tikrais atvejais galima susigrąžinti PVM. Tačiau svarbu pažymėti, kad PVM grąžinimo taisyklės ir reglamentai įvairiose šalyse gali skirtis. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Lenkijoje, apgyvendinimo ir maitinimo PVM nėra atskaitomas ir negali būti grąžinamas per EPRIS sistemą.

Kitose šalyse, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, PVM už apgyvendinimą viešbutyje ir maitinimą gali būti susigrąžintas, jei jis buvo sumokėtas verslo tikslais. Norint nustatyti, kurias PVM išlaidas galima susigrąžinti, būtina ištirti ir suprasti konkrečias kiekvienos šalies taisykles.

Už konferencijų ir renginių išlaidas taip pat galima susigrąžinti PVM, kai jos patiriamos užsienyje. Tai apima išlaidas, pvz., patalpų nuomą, maitinimą ir garso ir vaizdo įrangą. Tačiau svarbu užtikrinti, kad šios išlaidos būtų patirtos verslo tikslais ir kad būtų pateikti reikalingi dokumentai, pagrindžiantys prašymą grąžinti PVM.

Taip pat svarbu pažymėti, kad taisyklės ir nuostatai dėl PVM grąžinimo konferencijų ir renginių išlaidoms įvairiose šalyse gali skirtis, todėl labai svarbu ištirti ir suprasti konkrečias kiekvienos šalies taisykles. Apmokestinimas dažniausiai taikomas ne tik paslaugoms, bet ir tam tikroms prekėms, tačiau kiekvienu atveju reikia būti tikriems ir susirinkti visą reikiamą informaciją ar tikrai bus suteikta galimybė susigrąžinti pridėtinės vertės mokestį.

Automobilių nuomos ir transportavimo išlaidų PVM taip pat gali būti susigrąžintas, kai jos patirtos užsienyje verslo tikslais. Tai apima išlaidas, tokias kaip automobilių nuomos mokesčiai, degalai ir viešojo transporto bilietai.

Tačiau svarbu užtikrinti, kad būtų pateikti reikalingi dokumentai, pagrindžiantys prašymą grąžinti PVM, įskaitant kvitus ir sąskaitas faktūras. Taip pat svarbu pažymėti, kad, priklausomai nuo šalies, gali būti tam tikrų apribojimų ir apribojimų PVM sumai, kurią galima susigrąžinti transportavimo išlaidoms padengti.

PVM susigrąžinimas gali būti sunkus procesas, tad kiekvienu atveju galite kreiptis į specialistus, kurie suteiks jums informacijos kaip palengvinti PVM susigrąžinimo procesą bei daug informacijos galite rasti internetinėje svetainėje.

„Seo spiders“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.130

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video