2024/04/28

 

PANAIKINO 4 RINKIMŲ APYLINKES

Jurgos Banionienės nuotrauka

Kristina VALYTĖ

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė, jog Kupiškio rajone nebeliks šeštadalio, t. y. net 4 rinkimų apylinkių, turinčių mažiau nei 200 rinkėjų.

Tai Skverbų, Migonių, Laičių ir Biliūnų rinkimų apylinkės, kurios bus prijungtos prie artimiausių – Subačiaus, Šimonių ir Skapiškio – apylinkių.

Patirties apygardos rinkimų komisijoje turintis Rolandas Aukštikalnis teigė nemanantis, kad tokie pokyčiai sudarys rinkėjams didelių nepatogumų, mat didžioji dalis minimų apylinkių rinkėjų yra senjorai ar neįgalieji, įprastai balsuojantys namuose.

Ankstesniais metais, pasak jo, rinkimų dieną Savivaldybė užtikrindavo rinkėjų pavėžėjimo paslaugą, VRK sumokėdavo už kurą, bet ši paslauga nelabai pasitvirtino, nes važiuojančių autobusais balsuoti žmonių būdavo vos vienas kitas.

„Šiais laikais dažnas turi nuosavą automobilį, ir ne vieną, tad važiuojant balsuoti kartu pavežti kaimyną nesudėtinga. Ir išankstinis balsavimas vyksta tris dienas“, – teigė pašnekovas.

Netrukus bus renkami rinkimų apygardų pirmininkai. Šiandien partijos teikia siūlymus, o galutinį verdiktą priims Vyriausioji rinkimų komisija.

VRK primena, kad šiemet gyventojų laukia net treji rinkimai. Gegužę rinksime šalies prezidentą, birželį balsuosime už kandidatus į Europarlamentą, o spalį laukia Seimo rinkimai.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video