2024/04/27

 

LATVIJA UŽDRAUDĖ ŠALIES SPORTO KOMANDOMS RUNGTYNIAUTI SU RUSAIS IR BALTARUSIAIS

Unsplash nuotrauka

Latvijos parlamente ketvirtadienį priimta įstatymo pataisa, pagal kurią nacionalinėms sporto komandoms bus draudžiama rungtyniauti su sportininkais iš Rusijos ir Baltarusijos, tokiu būdu parodant solidarumą su karo draskoma Ukraina.

Buvusi sovietinė respublika, šiuo metu esanti NATO ir ES nare, ištikimai palaikė Ukrainą nuo pat rusų invazijos pradžios 2022 m. vasarį.

Sporto įstatymo pataisa nacionalinėms ledo ritulio, futbolo, krepšinio ir kitų sporto rūšių komandoms draudžiama rungtyniauti su komandomis iš Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos, nepriklausomai nuo to, ar jos rungtyniauja po savo šalies, ar po neutralia vėliava.

Parlamentarai taip pat patvirtino dar vieną pataisą, draudžiančią sporto renginių organizatoriams Latvijoje kviestis rusų ir baltarusių nacionalines komandas.

„Pagrindinis šių pataisų tikslas yra akcentuoti Latvijos solidarumą su Ukraina ir užkirsti kelią bet kokioms Rusijos pastangoms taikiomis priemonėmis, pavyzdžiui, sporto varžybomis pateisinti savo karo nusikaltimus“, – iki prasidedant balsavimui sakė parlamentinio sporto pakomitečio vadovas Davis Martins Daugavietis.

Už šią priemonę balsavo 74, prieš – 11 iš 100 parlamento narių.

Pavyzdžiui, jei 2024 m. Paryžiaus žaidynėse Latvijos komandoms tektų rungtyniauti su sportininkais iš Rusijos ar Baltarusijos, pagal naująjį įstatymą jiems būtų draudžiama tai daryti.

Daugelis Latvijos sportininkų taip pat svarsto boikotuoti Olimpines žaidynes, jei jose būtų leista dalyvauti rusams.

Dabartiniai Olimpiniai 3×3 krepšinio čempionai latviai yra pareiškę praleisiantys Vasaros žaidynes, jei jose dalyvaus rusų sportininkai.

Jūras Barauskas (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video