2024/04/27

 

VIRTUALIOS REALYBĖS FILMAS „ANGELŲ TAKAIS“ ATVYKSTA Į KUPIŠKĮ! NEMOKAMI SEANSAI SENJORAMS IR MOKSLEIVIAMS

Vasario 9–10 dienomis į Kupiškį atvyks virtualios realybės filmas „Angelų takais“. Filmo peržiūra vyks Kupiškio etnografijos muziejuje.

Virtualios realybės filmas „Angelų takais“ – tai kultūrinis, edukacinis projektas, kviečiantis visuomenę moderniai ir įdomiai patirti M. K. Čiurlionio kūrybą. Tai – fantastiška patirtis ir naujas būdas patirti meną.

Apie filmą

Prestižinių tarptautinių ir respublikinių konkursų nugalėtojas virtualios realybės filmas „Angelų takais“ – Kristinos Buožytės ir Vitalijaus Žuko kūrinys, skirtas tapytojo, kompozitoriaus ir abstrakčiojo meno pradininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybai.

Virtualios realybės filmas kviečia VR erdvėje leistis į pažintį su 60 tiek labai žinomų ir lengvai atpažįstamų, tiek rečiau matomų lietuvių dailininko paveikslų: „Ramybė“, „Angelėliai“, „Aukuras“, „Angelas“, „Žinia“, „Saulė“. Čiurlionio kūrybą ir jo kūrinių personažus jungiantis siužetas kviečia keliauti po menininko sukurtą magišką pasaulį, iš arčiau pažinti paveikslų personažus ir jų aplinką

Viso filmo metu aplinka reaguoja į žiūrovo žvilgsnį. Atidus žiūrovo aplinkos stebėjimas keičia ir praturtina aplinką, priartindamas ją prie originalių M. K. Čiurlionio paveikslų.

Nemokami seansai

„Angelų takais“ komanda siekia filmą parodyti kuo platesnei auditorijai, todėl dovanoja net du seansus senjorams*. Senjorai, norintys nemokamai** pamatyti filmą „Angelų takais“ ir patirti magiškas emocijas, kviečiami registruotis čia: https://angelutakais.lt/kupiskis/

*Atvykus į filmo peržiūrą reikia pateikti galiojantį senjoro pažymėjimą.

**Nemokami seansai senjorams vyksta vasario 9 d. 13.00 val. ir 13.40 val.

Filmą nemokamai pamatyti gali ir moksleiviai – edukacija „Anglų takais“ dalyvauja kultūros paso programoje, tad norintys pasinaudoti kultūros pasu ir filmą pamatyti nemokamai kviečiami registruotis el. paštu [email protected] .

Užs. Nr.119

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Teko ši galimybė.Nei Čiurlionio nei tapybos.Tik šalmas ant galvos…

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video