2024/04/28

 

JAUNIEJI SKAITOVAI ATVĖRĖ MENINIO ŽODŽIO GALIĄ

Konkurso dalyviai, juos rengę mokytojai ir komisijos nariai. Autorės nuotraukos

Puoselėjant mokinių meninio žodžio suvokimą, skatinant juos domėtis grožine literatūra, ugdant gebėjimą kalbėti aiškiai, paveikiai, kasmet organizuojamas Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkursas.

Sausio 26 d. vyko rajoninis šio konkurso etapas, į kurį sugužėjo 11 dalyvių.

Jurga BANIONIENĖ

Skaitovų mažėja

Į Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybą susirinkusius meninio skaitymo konkurso dalyvius, jų mokytojus pasveikino už konkurso rajoninio etapo rengimą atsakinga tarnybos metodininkė Aušra Vapšienė.

Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybos direktorė Laima Kilkuvienė džiaugėsi matydama jau pažįstamus veidus, vaikus, kurie myli gimtąją kalbą, poeziją, prozą ir nori kitiems atskleisti savo gebėjimus.

Mokiniai buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 5–8 ir 9–12 klasių. Pirmoje sulaukta 5, antroje – 6 skaitovų. Deja, šiame konkurse dalyvių vis mažėja. Šiais metais jų taip pat turėjo dalyvauti daugiau, penkiems sutrukdė ligos.

Skaitovų gebėjimus vertino komisija, sudaryta iš trijų narių: Kupiškio Povilo Matulionio pradinių klasių mokytojos Dalios Kaktienės, Kupiškio etnografijos muziejaus direktorės Jūros Sigutės Jurėnienės ir pirmininkės, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Nijolės Bagdonavičienės.

Savitai, vaizdžiai ir įtaigiai dalyviai perteikė lietuvių autorių Daivos Čepauskaitės, Kęstučio Kasparavičiaus, Jono Aisčio, Rūtos Šepetys, Kristinos Gudonytės, Juozo Erlicko, Dainos Opolskaitės, Igno Šeiniaus kūrybą.

Teisė atstovauti rajonui – dviem

Visi šių metų Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso dalyviai suskirstyti į 5 regionus. Kupiškis pateko kartu su Radviliškio, Joniškio, Šiaulių, Pakruojo, Biržų, Kelmės, Akmenės, Pasvalio, Rokiškio ir Panevėžio rajonais.

Į regioninį etapą komisija turėjo išrinkti tik po vieną kiekvienos amžiaus grupės dalyvį.

Plačiau skaitykite sausio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video