2024/04/27

 

„EUROVIZIJĄ“ RENGSIANČIOS ŠVEDIJOS MENININKAI REIKALAUJA IŠ KONKURSO PAŠALINTI IZRAELĮ

Asociatyvi Pixabay nuotrauka

Daugiau kaip 1 000 Švedijos menininkų paragino Europos transliuotojų sąjungą (EBU) pašalinti Izraelį iš šiųmečio „Eurovizijos“ dainų konkurso. Laikraštis „Aftonbladet“ pirmadienį paskelbė atvirą laišką, kurį, be kitų, pasirašė atlikėjos Robyn, Fever Ray bei duetas „First Aid Kit“.

Šiais metais „Euroviziją“ rengsiančios šalies menininkai kritikuoja EBU sprendimą leisti konkurse dalyvauti Izraeliui – nepaisant jo „brutalaus karo Gazoje“, sakoma atvirame laiške.

Konkurso organizatoriai prieš tai atmetė reikalavimus pašalinti Izraelį, argumentuodami, kad šis muzikos renginys yra nepolitinio pobūdžio, Švedų atlikėjai tada apkaltino EBU dviguba morale.

Jie laiške pažymėjo, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. rusų atlikėjams nebuvo leista dalyvauti „Eurovizijoje“, o Baltarusija 2021 m. iš konkurso buvo pašalinta dėl spaudos laisvės pažeidimų. Ir kitose šalyse jau girdisi balsų neleisti Izraeliu dalyvauti šiųmečiame dainų konkurse.

Izraelis pirmiausiai kritikuojamas dėl civilių aukų Gazoje.

68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas šiais metais vyks Švedijoje, nes pernai Liverpulyje vykusį konkursą su daina „Tattoo“ laimėjo švedų atlikėja Loreen.

EBU gruodžio pradžioje paskelbė 37 šiais metais konkurse dalyvausiančių transliuotojų sąrašą, kuriame yra ir KAN iš Izraelio.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video