2024/04/27

 

NEATSARGUS RŪKORIUS VOS NESUKĖLĖ GAISRO

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Sausio 20 dieną, šeštadienį, po pietų, ugniagesiai važiavo į Kupiškio Taikos gatvę. Dėl neatsargaus rūkymo ėmė smilkti lovos patalynė. Laimei, žmogus nenukentėjo ir didelio gaisro pavyko išvengti. Beje, bute buvo dūmų detektorius, tačiau elementai – išimti.

Jurga BANIONIENĖ

Pranešimas gautas dieną, 15.40 val. „Kaimynas pranešė, kad rūksta dūmai iš pirmo aukšto buto. Atvykus ugniagesiams, smilko lovos patalynė, čiužinys, buvo dūmų. Jie užpylė vandens ant čiužinio ir patalynės, išvėdino patalpas“, – sakė Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vytautas Kazlauskas.

Pasak jo, gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo, žmogus rūkydamas lovoje užmigo. Buto gyventojas nenukentėjo, apdegė tik jo vilkėtas sportinis džemperis. „Laimingai jam viskas baigėsi. Dūmų neprisikvėpavo, net nevežė į gydymo įstaigą“, – teigė pašnekovas.

Anot V. Kazlausko, bute buvo dūmų detektorius, bet jame elementų – ne. „Žmonės turėtų nepamiršti pasitikrinti, ar elementai įdėti, nes išima ir pamiršta pakeisti. Daug tokių atvejų. Jei šį kartą dūmų signalizatorius būtų suveikęs, gal net nebūtų reikėję kviesti ugniagesių, patys būtų užsigesinę“, – sakė pašnekovas.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video