2024/04/27

 

AR KEISIME ĮPROČIUS – BRANGSTA VIEŠASIS MAITINIMAS

Dalės Virbickienės nuotrauka

Nuo sausio 1 dienos viešojo maitinimo įmonėms nebėra pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, brangsta elektra ir dujos, padidėjo minimali mėnesio alga.

Visa tai lemia, kad restoranai, kavinės, valgyklos bus priverstos didinti patiekalų ir gėrimų kainas.

Kiek gali brangti, o gal jau pabrango apsilankymas viešojo maitinimo įstaigose, pasiteiravome šios srities verslininkų kupiškėnų.


Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškėnai nevengia praverti kavinių, restoranų durų. Dalis darbo dienomis ten pietauja. Gyvenimas išties pagerėjo. Nepalyginsi su tuo laikotarpiu, kai apsilankymai viešojo maitinimo įstaigose buvo vien pasiturinčių žmonių privilegija. Ar pastaruoju metu didesni mokesčiai ir dėl to kylančios maisto produktų, energetinių išteklių kainos nepakeis šių įpročių?

Restorano „Provinsalis“ direktorė Valerija Pažemienė sakė, kad stengsis išlaikyti balansą, kad ir klientams, ir jų įmonei būtų gerai.

„Mąstome apie restorano meniu peržiūrą. Bet patiekalų kainų smarkiai nekelsime dėl to, kad nenorime prarasti savo klientų.
Kupiškėnų perkamoji galia nėra labai didelė.

Nieko nedaryti ir palikti senas kainas negalime, nes pakilo mokesčiai, produktų kaina ir kiti veiklai būtini resursai“, – apgailestavo pašnekovė.

Plačiau skaitykite sausio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kai artėja šventės, visi skelbiasi kaip niekas nebegamina maisto namie, o užsisako kavinėse ir restoranuose. Taipogi staliukai beveik užimti. O kai tik yra proga, rauda krokodilo ašaromis kokiais ubagais juos paverčia mokesčiai. Todėl stengiuosi vengti tų veidmainiai ir gaminu namie ne tik kasdieniai, bet ir šventėms. Viską. Nuo duonos, silkės iki torto.

  • Nebūkite juokingi. Kai maitinimo įstaigoms suteikė lengvatinį PVM tarifą, ar buvo atpigęs maistas?

  • Naminis maistas geresnis, skanesnis, sveikesnis, šviežesnis , o ir nepalyginamai pigesnis. Valgyti restorane ar kavinėje kartais tenka, bet kai sulygini, supranti, kad patys galim geriau.

  • Dėl manęs gali brangti kiek tik nori. Stengiuosi nesinaudoti kavinių paslaugomis. Namie ne tik skaniau, o ir pigiau. O apvolioti džiūvėsiuose ir dideliame riebalų kiekuyje kepti patiekalai… Sumokame už aliejų ir diuvesius. Nesisveikas paruošimas. Atsisakius šeimai vienų pietų kavinėje, maitinsies visą savaitę namie. Apie Provinsalį patylėsiu. Esam musivylę.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video