2024/04/28

 

VEIKLĄ PLANUOJA DVI NAUJOS KAIMO BENDRUOMENĖS

Kalėdinių vainikų pynimas Laičiuose. Nuotrauka iš asmeninio Laimio Puciatos albumo

Į Kupiškio rajono kaimo bendruomenių sąrašą įtrauktos dvi naujos bendruomenės: praėjusiais metais įregistruota Laičių kaimo bendruomenė, prie kurios vairo stojo Laimis Puciata, ir kaimo bendruomenė „Didžprūdis“, kuriai vadovauja Saulius Paštukas. Tačiau yra ir tokių, kurių neliko.

Jurga BANIONIENĖ

Pokyčiai

Kupiškio rajono kaimo bendruomenių asociacijos vadovas Bronius Kaminskas sakė, kad pati jauniausia, įsikūrusi 2023 metų pabaigoje, yra Didžprūdžių kaimo bendruomenė.

„Iki šiol Didžprūdžiuose visai nebuvo kaimo bendruomenės, ją įkūrė S. Paštukas. Planuoja judinti kaimą. Dar neteko su šia bendruomene susitikti, bet girdėjau, kad yra kelių problemų ir pan.

2023 metais susikūrė ir nauja Laičių kaimo bendruomenė. Čia irgi nebuvo bendruomenės, ji svarsto apie savo patalpas, dairosi pirkti pastatą, kad turėtų savo bendruomenės namus. Yra ir dar viena, Bajorų kaimo, bendruomenė. Ji įsiregistravusi, bet niekur nedalyvauja, tad apie ją nieko negaliu pasakyti“, – teigė B. Kaminskas.

Anot pašnekovo, nors atsirado naujų kaimo bendruomenių, vienos jų nebėra. Tai Noriūnų kaimo bendruomenė. Ji bankrutavo dėl susidariusių skolų už šildymą.

Plačiau skaitykite sausio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video