2024/04/27

 

TĖVAMS IŠMONĖS NETRŪKSTA: KRYKŠTAUJA MEIVĖ IR LIO

Autorės nuotrauka

Rinkdami savo naujagimiui vardą tėvai suka galvas – kas kalendorius varto, kas aiškinasi reikšmes. Juk svarbu, kad vardas tiktų naujagimiui, derėtų prie pavardės.

Ši užduotis – nelengva, kadangi vardas vaiką lydės visą gyvenimą. Nors, antra vertus, jeigu nepatinka taviškis, galima ir pasikeisti.

Pasidomėjome, kokius vardus savo vaikams pernai suteikė kupiškėnai.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmauja Lėja ir Markas, Dominykas

Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus pateikti duomenys rodo, kad populiariausi mergaičių vardai buvo Lėja (pasikartojo tris kartus) ir Eva (du kartus).

2023 metais mergaitėms suteikti tokie vardai: Paulina, Karina, Atėnė, Luknė, Saulė, Ieva, Aja, Liepa, Sofija, Elija, Skaistė, Daniela, Izabelė, Aistė, Viltė, Žemyna, Ugnė.

Išradingi tėvai savo vaikams rinko ir rečiau girdėtus vardus: Ana, Arielė, Tėja, Anabelė, Maja, Leila. Buvo ir bene visai negirdėtų: Meivė, Esmilė.

Plačiau skaitykite sausio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Betrūksta Vagrekcijaus

  • Pagal vaikų vardus matosi ko trūksta tėvams. Kad ir nežmoniškai bil tik kitoniškai. Kai kas orientuojasi į daug gyvenime pasiekusių žmonių vardus, gerbiamų giminės žmonių vardus. O va kitiems reikia to ko dar nebuvo. Labai gražūs vardai Fekalija, Šūdris…

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video