2024/04/28

 

BAIGĖSI KALĖDINIŲ EGLUČIŲ IR MEDUOLINIŲ NAMELIŲ KONKURSAS

Renginio vedėjos – konkurso organizatorių atstovės Laimutė Juknevičienė (kairėje), „Palėvenio“ bendruomenės pirmininkė, ir Lidija Vasiliauskienė, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė. Autorės nuotrauka

Trijų Karalių šventės išvakarėse, sausio 5 dieną, Palėvenės dominikonų vienuolyne vyko kalėdinių eglučių parko uždarymo renginys, kur apdovanoti gražiausių eglučių ir meduolinių namelių konkurso laimėtojai ir prizininkai, visi šio konkurso dalyviai.

Skambėjo daug padėkos žodžių ir palinkėjimų, kad toks konkursas toliau plėstųsi, kad atsirastų naujų idėjų.

Renginio dalyviams koncertavo Kupiškio kultūros centro Noriūnų padalinio vokalinis ansamblis „Naktakė“.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie atgimusią tradiciją

Įžanga į šventinę dėkingumo atmosferą, priminimas, kuo šis laikotarpis svarbus, buvo Noriūnų bibliotekininkės Irenos Gasparonienės perskaityta pasaka apie Tris karalius.

Renginio pradžioje „Palėvenio“ bendruomenės pirmininkė Laimutė Juknevičienė prisiminė, kaip gimė idėja rengti kalėdinių eglučių konkursą vienuolyno kieme. Ji padėkojo buvusiam Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktoriui Pauliui Pranckūnui, kuris buvo tos idėjos vienas iš iniciatorių.

„Džiugu, kad po pertraukos dėl koronaviruso pandemijos ši tradicija vėl atgimsta, kad dabartinis Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro kolektyvas toliau palaiko kalėdinių eglučių konkurso idėją. Prašau visų atsiliepti į šios įstaigos prašymus dalyvauti panašiose iniciatyvose, konkursuose.
Noriu, kad ateityje visas vienuolyno kiemas žibėtų, kad būtų daug eglučių, o vienuolyno erdvėje kalėdiniu laikotarpiu kad būtų kuo daugiau meduolinių namelių“, – kalbėjo L. Juknevičienė.

Pasak jos, meduolinių namelių konkursas surengtas pirmą kartą ir buvo kai kurių nesklandumų.

Plačiau skaitykite sausio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

UAB „Slavita“ eglutė surinko daugiausia patiktukų.
Namelis – pirmos vietos laimėtojas.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Turizmo direktorė labai gražiai atrodė. Šaunuolė, sėkmės jai.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video