2024/04/27

 

NAUJI METAI PRASIDEDA ŽEMDIRBIŲ PROTESTAIS

Asociatyvi Jurgos Banionienės nuotrauka

Lietuvos žemdirbiai kyla į protesto akciją, siekdami atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į daugybę valdžios nesprendžiamų ir netinkamais politiniais sprendimais sukurtų problemų, liečiančių tiek žemdirbius, tiek žemių savininkus, tiek visus vartotojus.

Kupiškėnai ūkininkai irgi nusiteikę dalyvauti šioje protesto akcijoje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Visi žemdirbiai ir žemių savininkai kviečiami vienytis ir šių metų sausio 8 dieną savo laukuose, prie pagrindinių kelių, uždegti laužus. Laužai bus degami nuo 14 valandos.

Protestą organizuoja Lietuvos žemės ūkio taryba, kuri vienija 10 organizacijų, susijusių su žemės ūkiu, tarp kurių yra ir Lietuvos ūkininkų sąjunga (LŪS).

LŪS Kupiškio skyrius informavo, kad rajone pagrindinis laužas liepsnos netoli Kupiškio, už degalinės „Stateta“, ties viaduku, netoli geležinkelio, kur yra vieno ūkininko dirbami žemės plotai.

Dar du laužai bus prie plento Rokiškio link, ties Kandrėnais, taip pat Skapiškio link, ties Tatkonimis. Taip pat laužas degs prie kelio į Uteną, ties posūkiu į Butėnus.

Plačiau skaitykite sausio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vasarą niekas neaugo, nes buvo labai karšta, žiemą neauga niekas, nes labai šalta 😀

  • Nu ka jie tam Vilniuj darys, nuvaziuos, padainuos, pastoves issigandus minia ir viskas, jie visi prasiskoline, sedi banku kisenese, bijo net pakrutet, iki prancuzu jum kaip iki menulio. Pasimkit snapso kad nesusaltumet.

  • Organizuota pjanke prie laužo

  • Užkirs laužus,pasišildys,padarys burnele,tarpusavyje paburbės ir tuom streikas baigsis. Pastreikuokit taip kaip prancuzai!Bet iki to per skysti kiaušiai ir baime kad užtampys po teismus.Karoce vaiku darželis

  • Naturoje zmonems paranoja Tai kryžius stato, dabar laužus kurens Geriau su Cernium ir Zigmu priesakyje keliais Vilniun huja….it, mažu pades

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video