2024/04/27

 

PO 17 AIRIJOS SOSTINĖJE PRALEISTŲ METŲ – Į GIMTĄJĮ KUPIŠKĮ

UAB „Kupiškio baseinas“ veiklos vadovas Domantas Klimavičius džiaugiasi apsisprendęs grįžti ir įsikurti gimtinėje. Autorės nuotrauka

Jauni žmonės grįžta į Kupiškį. Tai džiugina ir teikia vilties.

Domantas Klimavičius, neseniai atsidariusio Kupiškio baseino veiklos vadovas, po 17 svetur praleistų metų nusprendė, kad reikia kardinalių pokyčių. Jis nutarė įsikurti gimtinėje. Ne vienas, kartu su drauge Lovena, kilusia iš Mauricijaus.

Pasikalbėti susitikome naujoje Domanto darbovietėje iš pat ankstaus ryto, nes tarpušventis baseine – didelis darbymetis. Pasikalbėjome apie viską: emigraciją, apsisprendimą keisti gyvenimą, naują veiklą ir pomėgius.

Jurga BANIONIENĖ

Kartu su drauge Lovena.

Pradžia – sėkminga

Buvo praėję daugiau nei dvi savaitės nuo Kupiškio baseino atidarymo. Pasak D. Klimavičiaus, jos buvo įtemptos, bet kartu ir įdomios.

„Labai daug lankytojų, didžiulis antplūdis, susidomėjimas. Žmonės patenkinti, pasidžiaugia mums.

Turime ir nuolatinių klientų, kurie kasdien 10 valandą laukia atsidarant. Tai kupiškėnai, išsipirkę narystę. Daugiausia senjorai. Matyti, kad tokios vietos, susibūrimo taško Kupiškyje trūko.

Atvyksta ir daug žmonių iš Panevėžio, Biržų“, – teigė pašnekovas.

Pasak D. Klimavičiaus, pavyko surinkti puikų personalą, visi jau įsijungė į darbus. UAB „Kupiškio baseinas“ veiklos vadovas sakė, jog tai, kad pats pradėjo čia dirbti, turbūt likimas.

„Buvau grįžęs trumpam rugsėjį į Kupiškį. Ilsėjausi ir kartu planavau kurtis visam laikui gimtinėje. Po truputį dairiausi darbo.

Radau skelbimą, kad baseine reikalingi darbuotojai, nusiunčiau savo gyvenimo aprašymą ir buvau priimtas.

Tiesą sakant, planai buvo kiek kitokie, pirmiausia norėjau įsigyti būstą, įsirengti, tada imti ieškoti darbo, bet išėjo atvirkščiai. Esu tuo labai patenkintas“, – džiaugėsi jis.

Plačiau skaitykite sausio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nežinau, gal viskas puiku ir gerai su tuo žmogum, tegu jis dirba ir sekasi. Bet yra ir kitokių atvejų, kai emigrantai iš Norvegijos ar Anglijos skiedžia koks ten rojus, kokios algos, koks auksinis gyvenimas užsieny, o jau Lietuvoj ir brangu, ir algos siaubas kokios mažos ir…. parvažiuoja atgal , kad gyventi toje jų keiktoje Lietuvoje. Va kas čia per stebuklai, matyt jau būtina dingt, nebėra variantų , nes prisidirbę kažko negero iki ausų, ko niekada ir niekam neprisipažins.

  • Labai gerai , kad jauni žmonės grįžta , šaunuolis . Kupiškiui reikia daugiau tokių žmonių . Linkiu kuo didžiausios sekmės darbuose ir , kad plėstumėtės , Daugiau verslo , daugiau plėtros , daugiau pramogų mieste , daugiau turizmo , ir aš jau ne vieną kartą esu sakęs Kupiškis taps tikru traukos centru . Sekmės .

    • Iki kol iš savivaldybės įmonių ir kitų jai pavaldžių subjektų nebus iškrapštyti pagal partinę priklausomybę (lojalumą) sukišti ponai ir ponios (dažnai net neatitinkantys įprastai tokioms pozicijoms keliamų reikalavimų), iki tol turėsime Brežnevo lygio stagnaciją.

  • Kuo blogas Kupiskis, grazus, jaukus miestas, kas jau ten Vilniuij ar Kaune visas prasmirdes sudais, visi skuba, rekia. Gerai kad grizo, dziaugtis reikia tokiais zmonemis

    • Vabalninkas dar gražesnis, nei Kupiškis. Ten ramunėlėmis ir mėtomis kvepia. Ką ten Kupiškis., net nėra kur nueiti normaliai pavalgyti. Ir šunvotę išsivalyti reikia į Panevėžį važiuoti. Nusileido jau Kupiškio saulė…

  • Ar dėl šio žmogaus buvo vilkinamas baseino atidarymas, neatsirado nei vieno tinkamo, kuris sugebėtų vadovauti. Kažkoks absurdas.

    • Baseino atidarymas buvo vilkinamas nes driežažmogiai iš po Gizos piramidės atsiuntė tokį pageidavimą.

  • koks čia džiaugsmas grižti į senienom dvelkianti miestą, gal tevai įtakingi ir suviliojo sunų , o draugele ką darys iš Mauricijos, aišku jų pasirinkimas, bet diskutuojama kur įmanoma, nes labai keita.

    • na visada atsiranda tokiu kurie nori įkasti

    • NEPAVYDĖK

    • Jo,jo tevai labai “ įtakingi pensininkai“bene 10 metu sedi pensijoj.

  • Šaunuolis, Domantas! Tokiem darbštiem, geros širdies žmonėm, bet kuriam pasaulio krašte bus vietos. Sėkmės Tau! Nepamiršk Dublino

  • Džiugu, kad žmonės grįžta į Gimtinę:)

  • Idomu, idomu…

    • Kas tau pliatj įdomu?

    • Džiaukimės,kad grįžta ir dar šeimas kuria Kupiškyje.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video