2024/04/27

 

ĮSIGALIOJO ŽEMĖS TARNYBOS ADMINISTRACINĖ PERTVARKA

Austėjos Ritos Žiūkaitės nuotrauka

Įgyvendinant Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) administracijos struktūros pertvarką, nuo sausio 154 tarnybos pareigybės perkeltos į šalies savivaldybes, dar 84 – į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją (VTPSI).

Kaip ši pertvarka palietė NŽT Kupiškio skyrių? Ką apie šiuos pokyčius turi žinoti gyventojai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Darbo vietos išsaugotos

Savivalda nuo šių metų atsakinga už valstybinės žemės valdymą miestų ir miestelių teritorijose, tuo tarpu VTPSI vykdys žemės naudojimo valstybinę kontrolę ir prižiūrės, kaip rengiami specialiojo teritorijų planavimo dokumentai.

2024 metais nuo 65 iki 19 sumažėjo NŽT skyrių, liko 5 teritoriniai skyriai iš buvusių 50.

NŽT pertvarka įvykdyta įgyvendinant Žemės įstatymą, kurio pataisomis Seimas nusprendė dalį NŽT funkcijų perduoti kitoms institucijoms. Be to, NŽT nuo 2023 metų yra pavaldi Aplinkos ministerijai, anksčiau įstaigą kuravo Žemės ūkio ministerija.

Pagal NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vyresniojo patarėjo Ruslano Golubovo pateiktą informaciją, šiuo metu (nuo 2024 metų) Kupiškyje dirba 7 NŽT darbuotojai. 2023 metais dirbo 9 darbuotojai.

Buvusi skyriaus vedėja Aušra Uldukienė nuo šių metų sausio 1 d. nusprendė nutraukti darbinius santykius su NŽT. Dar viena darbuotoja perėjo dirbti į Kupiškio r. savivaldybę atsižvelgiant į tai, kad nuo 2024 metų savivaldybėms patikėjimo teise perduota valdyti valstybinė žemė miestuose ir miesteliuose ir dalis su tuo susijusių anksčiau NŽT vykdytų funkcijų. Visi kiti buvę skyriaus darbuotojai priėmė pasiūlymus toliau tęsti darbo santykius NŽT.

Nuo šių metų 50 NŽT teritorinių skyrių sujungus į 5 žemės tvarkymo ir administravimo skyrius (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų), NŽT darbuotojai, dirbantys Kupiškyje, yra pavaldūs Panevėžio apygardos žemės tvarkymo ir administravimo skyriaus vedėjui Dainiui Petrauskui (D. Petrauskas anksčiau vadovavo NŽT Anykščių skyriui).

Plačiau skaitykite sausio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video