2024/04/28

 

SODININKAI APIE SUSIRINKIMUS BUS INFORMUOJAMI IR ELEKTRONINIU PAŠTU

NVSC nuotrauka

Nuo šių metų pradžios keičiasi sodininkų bendrijų informavimo tvarka apie šaukiamus susirinkimus.

Sausio 1 d. įsigaliojančios Sodininkų bendrijų įstatymo pataisos leis paprasčiau informuoti sodininkus, apie susirinkimus pranešant elektroniniu paštu, interneto svetainėse.

Naujas reguliavimas numato, kad apie šaukiamą bendrijos narių susirinkimą jo organizatorius turės ne vėliau kaip prieš 14 dienų iki susirinkimo informuoti bendrijos narius, paskelbdamas pranešimą skelbimų lentoje arba kitose gerai matomose vietose mėgėjų sodo teritorijoje, taip pat išsiųsdamas pranešimą bendrijos narių pateiktais elektroninio pašto adresais ir įkeldamas jį į bendrijos elektroninę informacinę sistemą, jeigu bendrija tokia naudojasi.

Pranešime reikės nurodyti susirinkimo organizavimo vietą ir laiką, darbotvarkę ir siūlomų sprendimų projektus arba nurodyti vietą, kurioje ir kokiu laiku galima susipažinti su sprendimų projektais, kokiu būdu galima pateikti pasiūlymus ir klausimus.

Įsigaliojus įstatymo pataisoms, nereikės kiekvienam sodininkų bendrijos nariui apie šaukiamą susirinkimą pranešti raštu arba pasirašytinai.

Įstatymo pataisas inicijavusio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus teigimu, dažnai sodininkų bendrijų pirmininkams būdavo sudėtinga surengti susirinkimus, nes nėra žinomi visų bendrijos narių kontaktai, dauguma sodininkų būna soduose tik ribotą laiką.

Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas Seimas priėmė pernai lapkričio 16 d.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video