2024/07/26

 

ŽIEMA BANDYS SUGRĮŽTI NUO TRIJŲ KARALIŲ

Jurgos Banionienės nuotrauka

Baigiasi pirmas žiemos mėnuo, gruodis, kuris buvo išties permainingas. Pradžia – žiemiška, Kalėdos – rudeniškos. Aiškėja, kad rudeniški orai laikysis ir pasitinkant Naujuosius Metus, o žiema susizgribs ir savo ragus parodys pirmą sausio dešimtadienį, po Trijų Karalių.

Plačiau apie tai papasakojo Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis.

Jurga BANIONIENĖ

Neįprasti potvyniai

Anot pašnekovo, gruodis negailėjo staigmenų – mėnesio pradžia buvo žiemiška, o nuo vidurio, ypač Kalėdų švenčių laikotarpiu, įsivyravo teigiama temperatūra.

„Paskutinis lapkričio dešimtadienis ir pirmas gruodžio dešimtadienis buvo žiemiški.

„Paskui lapkritis apsikeitė vietomis su gruodžiu. Sniego buvo nemažai, prisikaupė ir apie 30 mm vandens sniego pavidalu, tad turime neįprastą reiškinį – potvynius. Prieš Kalėdas patvino upės.

Todėl dabar grioviai pilni vandens ir upės iš krantų lipa. Įšalo beveik kaip ir nebuvo, tik truputį, bet kai storai prisnigo, jis iš apačios ištirpo. Per Kalėdas gamta bandė pasitaisyti, kai kur barstė sniegą, tačiau gražios žiemos atstatyti nebepavyko“, – kalbėjo B. Medinis.

Gaila, bet Naujuosius Metus irgi pasitiksime su rudeniškais orais, sniego vargu ar sulauksime, paskutinės metų dienos bus su lietumi ir su 2–3 laipsnių šiluma. Snigti gali nebent pirmos Naujųjų Metų dienos vakarą.

Plačiau skaitykite gruodžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video