2024/06/18

 

AMBER – ROMOS SVAJONIŲ ŠUO

Amber, kaip ir kiti karališkieji pudeliai, iš kitų šunų veislių išsiskiria savo kirpimu. Nuotrauka iš asmeninio Romos Macerenkaitės-Vosylienės albumo
Roma Macerenkaitė-Vosylienė su Amber, karališkųjų pudelių veislės kalyte, kuri džiugina savo pasiekimais šunų parodose.

Žmonės turi įvairių pomėgių. Kupiškėnė Roma Macerenkaitė-Vosylienė su malonumu rengia savo karališkąjį pudelį, kalytę Amber, parodoms ir jau turi ne tik respublikinių, bet ir tarptautinių laimėjimų.

Šios srities neišmanantiems žmonėms gali atrodyti, ar tokį dalyką būtų galima vadinti hobiu. Negi sunku gyvūną parengti parodoms – tik gerai pašerk, švariai laikyk ir galėsi parodose su juo žingsniuoti. Bet labiau įsigilinus į šį reikalą paaiškėjo, kad šunų parodos – nepaprastas dalykas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie dresūrą ir parodas

Roma nuo mažų dienų yra šunų mėgėja. Visą gyvenimą laikė tik šiuos gyvūnus. Ilgai jos namuose buvo trys jorkšyrų veislės šunys. Jie buvo ne parodoms skirti. Roma vis pasvajodavo apie karališkąjį pudelį. Šie šunys jai atrodė ypatingi. Bet kol laikė jorkšyrus, nenorėjo į namus įsileisti kitos veislės šuns.

„Pudeliai skirstomi į tris grupes: mažieji, vidutiniai ir karališkieji. Maniau, kad laikysiu mažą pudelį, nes jorkšyrai buvo maži šuniukai. Beieškant savo grakštumu, elegancija, gražiomis šukuosenomis ir protingumu sužavėjo didieji karališkieji pudeliai. Šunų protingumo vertinimo skalėje ši šunų veislė užima antrą vietą.

Vadinasi, cirkuose ne šiaip sau jų pasirodymų bene daugiausia. Jie visas komandas greitai supranta. Vaizdžiai tariant, pagal sumanumą pudelis yra pusė žmogaus“, – teigė pašnekovė.

Kai nutarė įsigyti karališkąjį pudelį, jau buvo nusprendusi jį dresuoti ir vežioti į parodas. Taigi įsigijo beveik trijų mėnesių kalytę Amber ir, kai jai suėjo penki mėnesiai, pradėjo vežioti į dresavimo pamokas „Dog punk“ Panevėžyje. Šie užsiėmimai skirstomi į pirmą ir antrą klasę. Taigi pradėjo mokslus nuo pirmos klasės ir baigė su pagyrimu.

Plačiau skaitykite gruodžio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video