2024/04/27

 

SEIMAS APSISPRENDĖ: V. GAPŠIO MANDATAS NAIKINAMAS NEBUS

Vytautas Gapšys Andriaus Ufarto (ELTA) nuotrauka

Seimas ketvirtadienį apsisprendė nenaikinti „MG Baltic“ byloje įkalinimo bausme nuteisto parlamentaro Vytauto Gapšio mandato.

Vykdant „MG Baltic“ byloje laisvės atėmimo bausme nuteisto parlamentaro V. Gapšio apkaltą, Seimas nutarė balsuoti keturiais biuleteniais. Tam, kad Seimo narys netektų mandato, užtenka, kad bent už vieną iš nutarimų balsuotų 85 Seimo nariai. Visgi nei vienas nutarimas nesurinko 85 parlamentarų balsų.

Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

Kaip žurnalistams teigė balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas parlamentaras Algirdas Butkevičius, porą nutarimų palaikė 75 Seimo nariai, kitus du – 74.

„Jeigu kalbėtume, kiek maždaug buvo vidutiniškai (pasisakiusių – ELTA) prieš – 20, susilaikiusių 18–19, sugadintų – 8–7“, – teigė A. Butkevičius.

Pats V. Gapšys taip pat dalyvavo Seimo posėdyje, kuriame buvo sprendžiama dėl apkaltos. Jį į posėdžių salę palydėjo policijos pareigūnai.

Anksčiau skelbta, kad pats laisvės atėmimo bausmę Kauno kalėjime šiuo metu atliekantis V. Gapšys išsakė poreikį gyvai dalyvauti Seimo posėdyje apkaltos proceso metu. Tokį prašymą išreiškė ir Seimo kanceliarija.

Seimo Statutas numato, kad asmuo, kuriam taikoma apkalta, turi teisę dalyvauti Seimo posėdyje pats ar per savo advokatą. Jis turi teisę turėti kelis advokatus.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimdoną Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Seimo narys——–KALINYS? Baisiau nebegali buti.,tokie ir panasus sedi seime.

  • O ko čia stebėtis? Durnių visur pilna. Nereikia toli ieškoti. Kupiškėnai irgi teisiamą asabą buvo išsirinkę. Nereikia kaltinti veidrodžio, kad snukis kreivas…

  • ….ne tokie (o jų – labai daug) prilindę prie lovio irgi vogtų. Už tai LT turim tokią situaciją, nes tauta dar neprarado vilties prisivogti….

  • Nusikaltėlis- žmogus teismo pripažintas nusikaltusiu. Jei daugybė rajono žmonių palaiko buvusį merą D.B., tai ir seiman prilenda panašių.

  • Nėra ko stebėtis seimas tapo vienu iš nusikalstamų struktūrų dalimi.. Seimo pirmininkė yra ir teismo nuteistos partijos liberali sąjūdis pirmininkė, seimo pirmininkės pavaduotojas yra nuteistos darbo partijos pirmininkas abi nuteistos partijos už korupciją tad ko stebėtis kad istatima yra Kreivi sleivi juk jų priimsime dalyvauja ir vadovauja nuteisti korumpuoti dariniai, ar yra nors kurioje ES šalyje tokiu atveju aš nežinau, negirdėjau

  • Tam ir sugalvotas slaptas balsavimas, kad nebūtų galima sužinot,kas balsavo prieš. Pagal Konstituciją, visi, net ir seimo nariai vienodai privalo laikytis Įstatymų, vadinasi turėjo vykdyti Apeliacinio teismo sprendimą ir pašalinti nusikaltėlį iš seimo. Tie, kurie balsavo prieš, šiurkčiai pažeidė Konstituciją ir turi prisipažinti ir lėkti iš seimo. Kitu atveju, prezidentas privalo paleisti seimą.

  • KLOUNAI. GĖDA. AR SEIME NEBELIKO ADEKVAČIŲ ŽMONIŲ?

  • KLOUNAI.

  • Kaži kaip dabar bus – kalėlimas seime ar seimas kalėjime ?

  • kaip sakoma varnas varnui akies nekerta, vagis vagies ….

  • Seimo narys atlieka kalejime bausme. Dar jis gali buti seimo nariu ir gauti atlyginima???????Tik Lietuvoje gali taip buti,kitose valsrybese taip nera.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video