2024/04/28

 

ARTUMO KREPŠELIS: PRISIGLAUSK PRIE KITO VIENATVĖS

„Caritas“ nuotrauka

Prieš Kalėdas pagausėja įvairių gerumo akcijų, raginama pastebėti pasiligojusį senolį, sunkiau besiverčiančią šeimą, vienišą asmenį. Advento laikotarpiu Kupiškio dekanato „Caritas“ taip pat kviečia parapijos bendruomenę dovanoti artumo krepšelius.

Jurga BANIONIENĖ

Dovanok – be noro būti pirmas

Plačiau apie šį sumanymą papasakojo Kupiškio dekanato „Carito“ vadovė Jolita Grigienė.

„Parsivežiau šią dvasingą idėją iš mokymų. Ji atkeliavo iš vienos Italijos parapijos, labai panašios į Kupiškio savo dydžiu, ir ten sėkmingai gyvuoja. Tai pasakiau parapijos klebonui Mindaugui Kučinskui. Jis pritarė.

Sukdamasi „Carito“ veikloje, apie tai prasitariau ir parapijietei Vilmai Kulinič, kuri apie šią idėją papasakojo savo draugams. Greitai sulaukėme finansinės paramos išleidžiant artumo krepšelį“, – džiaugėsi J. Grigienė.

Pasak „Carito“ vadovės, šis advento laikotarpiui pagamintas artumo krepšelis yra skirtas skanėstui, mažai dovanėlei. Jį pripildžius reikia nunešti Kupiškio miesto ir jo apylinkių tyliems bendruomenės didvyriams – sergantiems senoliams, vaikams, abejojantiems jaunuoliams, stropioms šeimoms, našlėms, vienišiems asmenims.

Plačiau skaitykite gruodžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

„Caritas“ nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video