2024/04/29

 

PAGALBOS ŠAUKSMAS NUVEDĖ Į ALYVŲ GATVĘ

Apsnigta krūva medienos atraižų prie Alyvų gatvės namuko bylojo, kad nėra kam jų sutvarkyti. Autorės nuotrauka

Žiema. Šalta, balta aplinkui. Gatvėmis skuba apsitūloję žmonės. Tai šen, tai ten iš individualių namų kaminų rūksta dūmai. Vadinasi, sugrįžus namo pasitiks jauki šiluma.

Deja, ne visur ši idilija. Žiema ne vienam žmogui, ypač turinčiam negalią, tikras išbandymas ir sunkiai pakeliamas fizinis darbas kasant sniegą, apsirūpinant kuru ir kūrenant krosnis.

Tokia išvada piršosi, kai į redakciją paskambino Kupiškio miesto gyventojas Rimtautas Uogintas, šiandien gyvenantis Virbališkiuose, Krizių centre.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į Krizių centrą nenori

Vyras papasakojo, kad jo žmonai, kuri sunkiai juda, prieš išvažiuodamas nupirko medienos atraižų krosniai kūrenti, bet ji niekaip negauna, kas tas atraižas supjautų. Mokėti šimtą eurų už supjovimą nėra iš ko. Malkų kūrenimui liko visai nedaug. Ką daryti? Negi nebegalima tokiu atveju sulaukti jokios pagalbos? Socialiniai darbuotojai tik moralizuoja.

Taigi po šio pokalbio teko apsilankyti pas Laimą Uogintienę, gyvenančią viename Alyvų gatvės namelyje.

Išties kieme stūksojo apsnigta krūva lentgalių. Pats namukas irgi gerokai „pasišiaušęs“. Į namus įsileidusi moteris papasakojo, kad vyras sunkiai serga. Dėl to apsigyveno Krizių centre.

Vienai be vyro sunku namuose tvarkytis. Nesvarbu, kokie buvę jų tarpusavio santykiai, bet vyras parūpindavo malkų, jas sutvarkydavo, pakūrendavo krosnį. Dabar šie darbai gula ant jos pečių.

Plačiau skaitykite gruodžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tam yra prieglaudos

  • Ko čia diskutuojat tuščiai. Čiupkit pjūklus ir padėkit malkas sutvarkyti. Liežuviu malti visi gali.

  • Gal soc darbuotoju isvis nereikia,nes niekas jais nesidziaugia turedami ju pagalba. Ju atlyginimus padalinti prasantiems pagalbos, jie patys susiras pagalbininkus..

  • Visi tik už pinigus – neturi tegu miršta .Kaimynai jūs tikrai žinot bėdą , kaip jūs gšvenat jei šalia žmogus šala? Savivaldybei , socialiniam paskambinkit ??? Viešpatie kokie mes bedūšiai…

  • Pagalbos noriu – bet nenoriu . Pagalbos noriu – bet už dyka .

    • O,kaip kitaip?Už kokius pinigus tai padaryti?Gal jūs padėsite?Yra soc.darnuotojai,yra seniūnijos,tai tegu dirba savo darbą!!!Žmonės sergantys,valgyt gal nepasidaro…

      • Seniūnijos darbuotojai tik vaikus atiminėja organams donorus į užsienį nes jiems byra dideli pinigai iš to.O vargšai tegu jų nebenervina su savo prašymais pagalbos.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video